Pegasus, Rusya seferlerine yeniden başlıyor


Rusya'nın pilotlara yönelik vize uygulamasından dolayı bu ülkeye seferlerini durduran Pegasus, Rusya seferlerine yeniden başlıyor. Vize konusunda sorunların çözülmesinin ardından Türk hava yolu şirketinin Rusya seferlerine yarın başlayacağı bildirildi.

Rus RBC kanalının sitesinde yer alan habere göre şirket, Türk Ulaştırma Bakanlığı'nın, Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın ve Ankara'daki Rusya Büyükelçiliği'nin girişimleri neticesinde sorunun çözüldüğünü açıkladı.

Rus uçağının düşürülmesinin ardından Rusya, 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren Türkiye ile vizeleri iptal etmişti. Pegasus ve Onur Air, mürettebat için vize alamadığından dolayı Rusya'ya uçuşları geçici olarak durdurduğunu duyurmuştu. Pegasus'tan yapılan açıklama vize başvurularına herhangi bir cevap verilmediğini belirtmişti. Bunun üzerine iki şirket 5 Ocak'ta Rusya seferlerini geçici olarak durdurmuştu.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Rusya'nın uluslararası kurallara aykırı olarak uçuş ekiplerinden de ticari vize istediğini açıklamıştı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova ise Pegasus ve Onur Air'in zamanında vize işlemleri yapmadığı için Rusya seferlerini iptal etmek zorunda kaldığını doğrulamıştı. Binali Yıldırım'a açıklamalarından dolayı tepki gösteren Zaharova, bu konuda Türk Hava Yolları'nı örnek göstermişti.

CİHAN
<< Önceki Haber Pegasus, Rusya seferlerine yeniden başlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER