Pediatristler Uludağ'da buluştu


Türkiye'nin çeşitli illerinden yaklaşık 401 çocuk hastalıkları uzmanı, Uludağ'da bir araya gelerek pediatrideki güncel gelişmeleri ele aldı.

12. Uludağ Pediatri Kış Kongresi, Uludağ Grand Yazıcı Otel'de gerçekleştirildi. Kongre Başkanı Prof. Dr. Nihat Sapan, Uludağ Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı tarafından düzenlenen kongreye Türkiye'nin çeşitli illerinden yaklaşık 401 çocuk hastalıkları uzmanının katıldığını belirtti. Sapan, "Kongremiz katılımcıların giderek artan ilgisi hem de bilimsel kalitesi anlamında pediatri alanında Türkiye'deki 3 büyük kongre arasına girmiştir. Bu yıl 90 öğretim üyesinin konuşmacı ve oturum başkanı olduğu, 20 panel, 11 konferans, 3 hemşire oturumu olmak üzere düzenlenen 40'a yakın oturumda, pediatrinin dünyadaki ve ülkemizdeki güncel gelişmeleri bu alanda çalışan meslektaşlarımıza aktarıldı." dedi.

Uludağ'ın kongre turizmi için de büyük bir potansiyel taşıdığının altını çizen Sapan, şunları ifade etti: "Dünyada 10 bin kişi gibi büyük sayılarla kongreler yapılmaktadır. Ancak bu şehirlerin kongre merkezlerinin alt yapısı da buna uygun olarak hazırlanmıştır. Şehrimizde ise kongre organizasyonları Merinos AKKM ve yeni açılan otellerle birlikte 600-700 gibi sayılara ulaşılabilmektedir. Bilimsel içeriği, katılımcı sayısıyla ulusal olan kongremizin turizme de katkısı büyüktür. Kongre vasıtasıyla Bursa'ya ilk kez gelenler kongre dışında da tekrar geliyor. Sonuçta Bursa kazanıyor. Düzenlemeler yapılırken kongre düzenleyicilerin görüşleri de alınırsa çok daha etkin sonuçlar elde edeceğimize inanıyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber Pediatristler Uludağ'da buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER