PDN Photo Plus Expo fotoğraf fuarı New York'ta açıldı

PDN Photo Plus Expo fotoğraf fuarı New York'ta açıldı

"PDN Photo Plus Expo" fotoğraf fuarı, ABD'nin New York şehrinde açıldı. Manhattan'da, Jacob Javits Kongre ve Sergi Merkezinde ziyaretçilere kapılarını açan 225'e yakın firmanın katıldığı fuarı, 3 gün içinde 21 binin üzerinde fotoğraf ve video meraklısının ziyaret etmesi bekleniyor.

Bu yıl 32. kez düzenlenen fuarda, Canon, Nikon, Olympus, Sony, Leica gibi önde gelen fotoğraf makinesi üreticileri boy gösterdi. Lowepro, ThinkTank, Tamrac gibi çanta ve aksesuar firmaları, Sigma, Lensbaby, Carl Zeiss gibi lens teknolojileri liderleri, Gitzo, Manfrotto,Trek-Tech gibi tripod ve monopod firmaları en son yeniliklerini tüketicilere sunuyor.

Son yıllarda profesyonel fotoğraf makinelerine de eklenen video teknolojilerinin ön plana çıktığı PDN Photo Plus Expo'da, sektörün iki lideri Canon,Nikon ve Sony video ekipmanlarıyla ziyaretçilerin dikkatini çekmeyi başardı. ABD'de fotoğraf endüstrisinin can damarını oluşturan "düğün fotoğrafçılığı"na yönelik gelişmelerin de yer bulduğu fuarda, yeni dijital albümler, fotoğraf işleme programları, yeni ışık sistemleri tanıtılıyor.

Fuarda, Canon firması, yeni ürünü kompakt ve değiştirilebilir lensli dijital EOS M10, EOS M3 kameralarını ilk kez tanıttı. Sosyal paylaşım siteleri ve mobil uygulamalarla uyumlu olarak tasarlanan makinada lens değiştirilebiliyor olması önemli bir avantaj olarak gösterildi. Canon, ayrıca yeni yazıcılarını da tanıttı.

Sony firması ise, 4K çözünürlüğe sahip olan yeni video kameralarını fotoğraf meraklılarına sundu.

Fuarda, New York'ta her gün binlerce fotoğraf ve video meraklısını mağazalarına çeken B&H Photo ile Adorrama, meslek kuruluşları Ulusal Basın Fotoğrafçıları Derneği (NPPA) ve Amerikan Medya Profesyonelleri Topluluğu (ASMP), fotoğraf üzerine eğitim veren üniversiteler de yer aldı.

22-24 Ekim tarihlerinde ziyaretçilere açık olan fuar alanında uzman fotoğrafçılar, teknoloji liderleri, üniversitelerden akademisyenler ve foto muhabirlerinin de katıldığı 100'ün üzerinde seminer ve profesyonel fotoğrafçılar konferanslar düzenleniyor.

Bu yıl PDN Photo Plus Expo'da seminerlerde son zamanlarda dikkat çeken 'video' haberciliğine ilgi büyük oldu. Seminerlerde 4K video çekimi ile sosyal medya mecralarında görüntü ve fotoğraf paylaşımı gibi konulara büyük ilgi gösterildi. Bu yılki fuarda özellikle insansız hava aracına takılan kameralar da büyük ilgi gördü. Her yıl kendini geliştiren şirketler, insansız hava aracı ile 4K video çekme özelliğini tanıttı. Havada yaklaşık 30 dakika kalabilen insansız hava araçları, iş dünyasının da yakından takip ettiği bir alan.

Ayrıca şirketler, katılımcıların mevcut fotoğraf makinaları ve objektifleri deneyip kullanmasına izin verdi. Fuarda fotoğraf makinası ve kameraların dışında çok sayıda yazıcı da tanıtıldı

İLK GÜN ÜNLÜ FOTOĞRAFÇI GREENFIELD, YAPTIĞI ÇALIŞMALARI ANLATTI

Yaptığı belgeselleri ile tanınan ödüllü fotoğrafçı Lauren Greenfield, fotoğraf meraklılarına yaptığı çalışmaları anlattı. Amerikalı fotoğrafçı, 'Zenginlik: ABD son 25 yılda nasıl fırsatlar ülkesi oldu' konulu son çalışmasını anlattı. ABD'nin farklı bölgelerinde yaşayan zengin aileler ile görüşen Greenfield, hazırladığı belgeselin bazı kesitlerini katılımcılarla paylaştı. Ünlü fotoğrafçı ayrıca, cinsellik, gençlik kültürü, ve tüketçilik ile ilgili çektiği fotoğraf ve videoların hikayesini anlattı. CİHAN
<< Önceki Haber PDN Photo Plus Expo fotoğraf fuarı New York'ta açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER