PAÜ: Hastanede stajyer sayısı, aynı alandaki personelin üçte birini geçemez


Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Sağlık Meslek Lisesi, öğrenci velilerinden staj için para istendiğine dair haberleri yalanladı. PAÜ'den yapılan yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığı'nın tebliği gereği staj yapacak öğrenci sayısının, o hastanede çalışan aynı alandaki personel sayısının üçte birini geçmemesi gerektiğini bildirildi. Açıklamada, "Üniversite hastanemizde çalışan hemşire sayısı 409 ve staja alınabilecek stajyer hemşire öğrenci sayısı maksimum 137'dir. Tüm branşlar birlikte değerlendirildiğinde, bu yıl için hastanemizde staja alınabilecek öğrenci sayısı maksimum 270'tir." denildi.

Tebliğde öncelikle ildeki yüksek öğrenim kurumlarının ön lisans ve lisans düzeyindeki okulların staj ihtiyaçlarının karşılanması, daha sonra sağlık meslek liselerinin ihtiyacının değerlendirilmesi gerektiğine hükmedildiği belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi: "Merkez müdürlüğümüze bağlı hastanemizde staj için üniversitemiz lisans ve önlisans öğrencilerine öncelikle yer verilmiş olup toplam stajyer öğrenci sayımız, tıp öğrencileri hariç bin kişiyi bulmaktadır. Yani yükseköğrenim kurum öğrencileri, staj kotamızı fazlasıyla doldurmaktadır. Kotamızı doldurduğumuzdan dolayı bu sene hastanemize dışarıdan stajyer öğrenci kabul edemeyeceğimiz, Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yazıyla bildirilmiştir."

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün talebi tekrarlaması üzerine ve görüşmeler sonucunda, üniversite hastanesi olarak kotaları aşmış olmalarına rağmen PAÜ Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinin mağduriyetinin kısmen de olsa önlenmesi ve eğitimlerine katkı amacıyla 40 kişi stajyer alınabilineceğinin yazıyla kendilerine bildirildiği kaydedilen açıklamada, "Okul seçimi, tamamıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bırakılmıştır. Stajyerlerden para alınması diye bir şey söz konusu değildir. Tam tersi, ilgili mevzuat gereği stajyerlerle sözleşme imzalanıp hakettikleri yasal ücretleri kurumumuzca ödenmektedir. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, 244 kişinin daha alınması talep edilmektedir ancak kotalarımızı çok aştığımız için daha fazla stajyer öğrenci alınması yasal olarak mümkün değildir." denildi.

Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde, sağlıkla ilgili mesleki eğitim veren Dr. Bekir Sıddık Müftüler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin öğrenci velileri, staj yaptıkları yerlerde çocuklarından para istendiği gerekçesiyle geçen hafta okul önünde toplanarak protesto eylemi yapmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber PAÜ: Hastanede stajyer sayısı, aynı alandaki personelin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER