Patates tarlada 50 kuruş, pazarda 2 TL

Patates tarlada 50 kuruş, pazarda 2 TL

Bitlis'in Ahlat ilçesinde patates üretimi yapan vatandaşlar, komisyoncuların ürünlerini düşük fiyata alıp pazarda yüksek fiyata sattığını dile getiriyor. Tarlada 50 kuruştan satılan patatesin kilosu, pazarda 2 liraya kadar çıkıyor. İlçe halkının önemli gelir kaynağı olan patates tarlalarında bolluk yaşanıyor ancak düşük fiyat üreticinin tepkisine neden oluyor.

Üreticiler ürün bolluğundan memnun, ancak ürünlerini satacak pazar bulamamaktan ve komisyoncuların ürünleri ucuza almasından şikayetçi. Komisyoncuların, ürünleri tarladan 50 kuruşa aldığını, bu fiyatın pazarda 2 TL'yi bulduğunu ifade eden üreticiler, yaşanan bu sıkıntı yüzünden zarar ettiklerini dile getirdi. Patates üreticilerinden Şahin Aydoğan, verimden memnun olduklarını ancak ürünleri satacakları pazar bulamadıklarını kaydetti. Yetkililerden ürünlerini satacak pazar talebinde bulunan Aydoğan, "Bizim bu bölgede patates üreticiliği oldukça yaygındır. Bölge halkının en önemli geçim kaynağı patates üreticiliğidir. Ürünlerimizin hasadı başladı. Ancak ürünlerimizi satacak pazarımız yok. Bu durum bizim için sorun teşkil ediyor. Buna çözüm bekliyoruz." diye konuştu.

TARLADA 50 KURUŞ, PAZARDA 2 TL

Pazar sıkıntısı yaşadıklarını dile getiren üreticilerden Yunus Dolan da komisyoncuların ürünleri ucuza aldığından şikayet etti. Komisyoncuların patatesi tarlada 50 kuruşa aldığını ve aynı ürünün pazarda 2 TL olduğunu belirten Dolan, şunları kaydetti: "Ürünümüz bu yıl bol, ancak pazar sıkıntısı yaşıyoruz. Komisyonculara satmak zorunda kalıyoruz. Çünkü ürünlerimizi pazara sunamıyoruz. Pazar sıkıntısı yaşıyoruz. Emeğimizin karşılığını alamıyoruz. Biz tarlada işçi çalıştırıyoruz. Bazen işçinin parası bile çıkmıyor. Ürünlerimiz bizden ucuza alınıyor ve yüksek fiyata tüketiciye satılıyor. Emeğimizi göz önünde bulundurmadan ürünlerimizi alıyorlar. Biz bu ürünleri vermek zorunda kalıyoruz. Vermezsek elimizde kalır. Düşük fiyata satmak zorunda kalıyoruz. Tek istediğimiz ürünlerimizi satabileceğimiz pazarın olması. Ahlat Patatesi bu bölgede marka haline gelmiş. Ancak değeri kalmamış. Bu ürün için pazar istiyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber Patates tarlada 50 kuruş, pazarda 2 TL Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER