Paranoyanın zirve yaptığı haber

Anayasa ve kanunlar hiçe sayılarak yapılan nefret operasyonlarına bir yenisi daha eklendi.

Paranoyanın zirve yaptığı haber

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2014 LYS'yle ilgili soruşturma başlattı. Savcılığın, bu sınavda Türkiye üçüncüsü olan Fethullah Gülen Hocaefendi'nin kardeşinin torunu öğrenci Fethullah Gülen'in başarısını ihbar kabul ettiği öğrenildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2014 yılında gerçekleştirilen Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) usulsüzlük yapıldığı iddialarına ilişkin soruşturma başlattı. Sınavda, Türkiye 3'üncüsü olan Yamanlar Koleji öğrencisi Fethullah Gülen'in sınav sonuç belgesinin ihbar kabul edildiği öğrenildi. Öğrenci Gülen'le ilgili soruşturmanın, 2010'daki KPSS'de usulsüzlük yapıldığı iddiası ile ilgili soruşturmayı yürüten Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu Savcısı Yücel Erkman'ın talimatı ile başlatıldığı öğrenildi. KPSS operasyonunda ÖSYM soru hazırlama merkezinde çalışan 3 kişi gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. Savcılık, buradan hareketle diğer sınavların da şaibeli hale geldiğini ileri sürmüştü. Bu kapsamda, Fethullah Gülen Hocaefendi'nin yeğeni olan ve onunla aynı adı taşıyan İzmir Yamanlar Koleji öğrencisi Fethullah Gülen'in bilerek dereceye sokulduğu iddiasıyla 2014 LYS hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma dosyasına, öğrenci Fethullah Gülen'in Türkiye derecesi yapmasından Savcı Yücel Erkman'a atılan, “Sayın savcım örgüt lideri tespit edilmiş. HTS kayıtları ile uğraşmayın. Belki iddianameye yardımcı oluruz.” tweet'leri de delil olarak konuldu. Öte yandan, 2014 LYS ile ilgili ÖSYM'nin de idari bir soruşturma başlattığı öğrenildi.

TÜBİTAK'TAN GÜMÜŞ MADALYA ALDI

Öğrenci Fethullah Gülen, 2014 LYS'de Türk Dili ve Edebiyatı'ndan 52 doğru 4 yanlış, Matematik'ten 50 doğru 0 yanlış, Geometri'den 30 doğru 0 yanlış, Coğrafya-1'den 20 doğru 4 yanlış, Coğrafya-2'den 12 doğru 2 yanlış, Tarih'ten 29 doğru 15 yanlış ve Felsefe'den 25 doğru 7 yanlış çıkartarak TM 1 ve TM 2 puan türlerinde Türkiye 3'üncüsü olmuştu. Öte yandan Gülen, 2009 yılında TÜBİTAK tarafından düzenlenen uluslararası ve ulusal bilim olimpiyatlarında dereceye girerek gümüş madalya kazanmıştı. Zaman
<< Önceki Haber Paranoyanın zirve yaptığı haber Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER