Parkinson hastaları beyin pili ile şifa buluyor

Parkinson hastaları beyin pili ile şifa buluyor

Araştırmalara göre Türkiye'de her yıl yaklaşık 10 bin kişi Parkinson hastalığına yakalanıyor. İlaçla tedavisi mümkün olan hastalığın en son ve yanıt veren tedavi yöntemi beyne pil takılması oldu. Turgut Özal Üniversite Hastanesi, Parkinson hastalarının tedavisi için yapılan 'beyin pilini' kullanıyor. Tedavi için yapılan beyin pili her ay 4 Parkinson hastasına başarılı şekilde takılıyor.

TÖÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bülent Erdoğan, Parkinson hastalığı ve tedavi yöntemi olarak gerçekleştirilen beyin pili ameliyatları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Parkinson hastalığı ve hareket bozukluğu cerrahisindeki son 20 yıldaki en büyük gelişme, halk arasında 'beyin pili' olarak bilinen nörostimulatör uygulamalarıyla yaşanmıştır. Beyin nörostimulatörleri, Parkinson hastalığı, tremor (esansiyel, multiple sclerosis vb.), distoni (istemsiz kasılma) gibi özellikle istem dışı hareket bozukluğu olan hastalarda kullanılan yüksek teknolojik ve yüksek maliyetli sistemlerdir. Ameliyattan sonra hastalar çoğu zaman ilaçlarını tam olarak kesmezler, ancak ilaçların dozu azaltılabilir." diye konuştu.

BAŞARI ORANI YÜZDE 90

Erdoğan, "Operasyonlarda hastanemizin başarı oranı yüzde 90 oranında olup, ABD'de ki merkezlerle kıyaslayabiliriz. Hatta komplikasyon oranlarımız bu merkezlerden daha düşük olduğunu söyleyebiliriz" diye ifade etti. Ameliyatlar Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirürji (Beyin ve Sinir Cerrahisi) Anabilim Dalında Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Savaş öncülüğünde gerçekleştiriliyor. Prof. Dr. Ali Savaş'ın öncülüğünde gerçekleştirilen ameliyatlarda yüzde 90'ın üzerinde tedavide başarı sağlanıyor.

Parkinson Hastalığı, sinir sisteminin ilerleyici, fonksiyon bozukluklarıyla seyreden dejeneratif bir hastalık. Türkiye'de her yıl yaklaşık 10 bin kişi bu hastalığa yakalanıyor. İlaçla tedavinin mümkün olduğu bu hastalıkta en son ve yanıt veren tedavi yöntemi beyne pil takılması. Beyin Pili ameliyatları TÖÜ Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü'nde bir yıldır yapılıyor. Beyin pili operasyonları, hastanın ameliyat öncesi rutin tetkikleri ve psikiyatri, nöroloji konsültasyonları tamamlandıktan sonra Perşembe ve Cuma günleri iki ayrı seans şeklinde yapılıyor. Sistematik bir şekilde yapılan ameliyatlarla ayda 4 hastaya şifa aranıyor.

CİHAN
<< Önceki Haber Parkinson hastaları beyin pili ile şifa buluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER