Paranoyada son nokta

"Cemaat" soruşturmasında HTS kayıtlarından Yargıtay Başkanı ve İstanbul Başsavcısı çıktı. İstanbul Barosu eski Başkanı Muammer Aydın, HTS kayıtlarıyla yapılan tutuklamaların yok hükmünde olduğunu söyledi.

ARZU YILDIZ: PARANOYA YARGITAY BAŞKANI'NA KADAR UZANMIŞ

'Adil yargılanma hakkına kesinlikle aykırı.'

İstanbul Anadolu Adliyesi Başsavcısı yürütülen cemaat operasyonlarında gözaltına alınan, tutuklanan sanıklarla irtibatlı olan kişilerin tespiti için geriye dönük HTS kayıtlarını aldırdı. Gönderilen listede Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, İstanbul Başsavcısı Hadi Salihoğlu da yer aldı. İsmail Rüştü Cirit'in 2015 yılının sonuna kadar bu kişilerle 450, Hadi Salihoğlu’nun da 250 görüşme yaptığı ortaya çıktı. Gizli tanık beyanlarını bile baz alarak yüzlerce hâkim savcıya inceleme izni veren HSYK, bu evrakla ilgili inceleme izni vermedi
 
“HTS KAYITLARIYLA TUTUKLAMA YOK HÜKMÜNDE”
 
Konuyla ilgili Can Erzincan TV'de açıklamalarda bulunan İstanbul Barosu eski Başkanı Muammer Aydın, HTS kayıtlarıyla yapılan tutuklamaların yok hükmünde olduğunu söyledi. Muammer Aydın'ın açıklamaları şöyle: HTS kayıtlayıla ilgili ya tamamıyla ilgili yasal işlem yapacaksınız ya da o yapmaz bu yapmaz diyerek Yargıtay Başkanı ve İstanbul Başsavcısı hakkındaki kayıttaki bilgiyi işleme koymamak onları ayırmak diğerleri hakkında işle yapmak bence adil yargılanma hakkına kesinlikle aykırı. Delillerin sıhhati konusunda da büyük bir sıkıntı ortaya getiriyor bu durumda. Ona dayanılarak yapılan tutuklamalar, ona dayanılarak yapılan tüm işlemler bana göre yok hükmünde olur. 
 
Siz delil bulamıyorsunuz HTS kayıtlarına tutuklama yapıyorsunuz ama aynı HTS kayıtlarında başkalarının da kaydı olduğunu görüyorsunuz bir kısım için işletiyorsunuz ve onların aleyhine oluyor. Bir kısım için ise hiç işleme  konmuyor. Bunu kabul edebilmek mümkün değil. Eğer bu suç sayılıyorsa herkes için sayılmalı. HTS kaydı herkes için delil olmalı."

HTS Kayıtlarında Yargıtay Başkanı Ve İstanbul Başsavcısı'nın da kayıtlarının olduğunu söyleyen Haberdar yazarı Arzu Yıldız, HSYK'nın evrakları işleme koymadığını söyledi.

Kaynak: Haberdar
<< Önceki Haber Paranoyada son nokta Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER