Pamukoğlu: Sözde çözüm süreci, ülkeyi çözülmeye götürdü

Pamukoğlu: Sözde çözüm süreci, ülkeyi çözülmeye götürdü

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) eski genel başkanı emekli tümgeneral Osman Pamukoğlu, sözde çözüm süreciyle ülkenin çözülmeye götürüldüğünü söyledi. Pamukoğlu, kendisinin görev yaptığı dönemde halkın devlete istihbarat verdiğini anlattı.

Osman Pamukoğlu Antalya'nın Manavgat ilçesinde Atatürkçü Düşünce Derneği'nin(ADD) düzenlediği Türkiye ve Terör konulu konferans verdi. Hakkari'de görev yaptığı dönemde bir tek askerini şehit vermediğini belirten Pamukoğlu, bölgede görev yaptığı dönemde halkın istihbarat verdiğini, 3 yıllık çözüm süreciyle bunun da ortadan kalktığını söyledi. Pamukoğlu, "Benim görev yaptığım dönemde halk bize istihbarat veriyordu, şimdi halk da istihbarat vermiyor. Benim Hakkari bölgesinde görev yaptığım süre boyunca tek kişi bile şehit olmadı. Çünkü noktaları belli gidip temizleyip geliyorduk. Şimdi ise durum ortada. İstihbarat vermeyen bir halk, yerleri bilindiği halde temizlenemeyen bir örgüt ve dağlarda muharebeye elverişli olmayan asker. 3 yıllık çözüm süreci, sonunda çözüldü." diye konuştu.

PKK'nın açılımın 'Kürdistan İşçi Partisi' olduğunu belirten Pamukoğlu, terör örgütünün isminin yeni duyulmaya başladığı, daha eline silah almadığı dönemlerde örgüt kadrosunun yakalanması durumunda örgütün bu hale gelemeyeceğine dikkat çekti. Pamukoğlu, şu bilgileri verdi: "Eğer o zamanlar o topluluk az sayıdayken ve eline silah almamışken yakalansaydı bugün bu durumda olmazdı. PKK terör örgütü ilk çıktığında sivilleri hedef aldı. PKK'nın 1990 yıllarda sivil katliamları iyi bilinmeli. PKK'nin 1990 yıllarda sivil halka yaptıkları gösterilmeli artık." CİHAN
<< Önceki Haber Pamukoğlu: Sözde çözüm süreci, ülkeyi çözülmeye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER