Paketi beğenmedi, "TL düşecek" dedi

Federal Almanya'nın finans devi Commerzbank, Hazine Bakanı Berat Albayrak'ın dün açıkladığı pakete yönelik itiraz ve eleştirilerin fazla olduğuna dikkati çekerek, "Dolar/TL'de yukarı yönlü bir temayül takip edilecek." tespitinde bulundu.

SHABER3.COM

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın dün "yapısal reform" diye açıkladığı paket yurt dışında da "Dağ fare doğurdu" diye nitelendi. 

Federal Almanya'nın finans devi Commerzbank, pakete yönelik itiraz ve eleştirilerin fazla olduğuna dikkati çekerek, "Dolar/TL'de yukarı yönlü bir temayül takip edilecek." tespitinde bulundu. 

Bankanın bu tahmini Türk Lirası'nda değer kaybının devam edeceği anlamına geliyor.

COMMERZBANK: TL ZAYIFLAYACAK

Albayrak'ın dün açıkladığı pakete dair değerlendirmede bulunan Commerzbank uzmanları, paketin beklentileri karşılamaktan uzak olduğunu belirterek, Türk Lirası'nın kısa vadede zayıflayabileceğini vurguladı.

"Dolar/TL paritesinde önümüzdeki aylarda yukarı yönlü bir trend izleneceğini tahmin ediyoruz." görüşünü dile getiren Commerzbank raporunda, SERA AŞ kurulmasının enflasyon ile başa çıkmakta yetersiz kalacağını düşündüklerini ifade etti.

BERAT ALBAYRAK KONUŞTUKÇA TL DEĞER KAYBEDİYOR

10 Nisan'da Bakan Albayrak sunum yapmaya başlamadan önce 5,68 TL olan dolar bir gün sonra 5,75 TL'ye yükseldi. Piyasa açıklanan paketin "yapısal reform" denilemeyecek kadar içi boş bir sunum olduğunda hem fikir. 
 
BATIK KREDİLER NE OLACAK?

Banka bilançolarında yığılan batık kredilerin özel bir "kötü banka" veya girişim fonuna aktarılması planının risklerine işaret eden Commerzbank, piyasa katılımcılarının bütün bunlar yaşanmışken aniden bankaları sağlıklı olarak görmeyeceğini belirtti.

Merkez Bankası'nın açıkladığı son veriye göre batık kredi tutarı 106,7 milyar TL'ye yükseldi.
 
<< Önceki Haber Paketi beğenmedi, "TL düşecek" dedi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER