Pak Medya İş: Karanlık bir zihniyet, bütün ülkeyi karanlığa sürüklüyor


Pak Medya İş Genel Başkanı İsmail Topcuoğlu, Samanyolu Yayın Grubu'ndaki 13 TV ve radyonun uydudan hukuksuz şekilde indirilmesine yönelik açıklama yaptı.

Siyasi iktidarın özgür medya üzerindeki baskılarının demokrasiyi fiilen ortadan kaldırma aşamasına geldiğini belirten Topcuoğlu, İpek Medya Grubu gazete ve televizyonlarına kayyum marifetiyle el konulmasının ardından şimdi de Türksat'ın, Samanyolu Yayın Grubu bünyesindeki 13 televizyon ve radyonun yayınına hukuksuz şekilde son vermesine tepki gösterdi.

Topcuoğlu, kendilerinden istenilen bütün yasal zorunlulukları yerine getirerek yayın yapan TV ve radyo kanallarının uluslararası hukuk, Anayasa ve diğer yasalar çiğnenerek karartıldığına işaret ederek, şöyle devam etti: "Yapılan işlem, Anayasa ve yasalarımızın müteşebbis hürriyetini, eşit rekabet şartlarını, basın-yayın hürriyetini, halkın yayın seçme ve haber alma özgürlüğünü ve diğer temel insan haklarını düzenleyen bütün maddelerine aykırıdır. Türksat yönetimi, mahkemenin kendisinden izah istemesini de hiçe sayarak kanalların yayınını kesmiştir. Bu hukuksuzluğu yapanlar, darbecilerin dahi cüret edemediği ağır bir suç işlemektedir. Çağdaş demokrasilerin olmazsa olmazı olan özgür medyanın varlığına fiilen son verilerek hukuk ve demokrasi cinayeti işlenmiştir. Bu cinayeti işleyenler, özgür medyayı tamamen yok ederek ülkeyi her türlü karanlık emellerini gerçekleştirebilecekleri, keyfi uygulamalarını hayata geçirebilecekleri bir karanlığa hapsetmek istemektedirler. Ülkemizin medya düzeni, geçmişin tek parti döneminin ve ara rejimlerin, darbe dönemlerinin dahi gerisine düşmüştür. Özgür medyaya alçakça saldırılmakta, iktidara biat etmeyenlere karşı alenen nefret suçu işlenmektedir."

Keyfi olarak Türksat'tan indirilen televizyon ve radyo kanallarında bine yakın basın emekçisinin çalıştığını hatırlatan Topcuoğlu, "Yapılan hukuksuzluk, bu insanları mesleğini yapamaz hale getirmekte, işini kaybetmesine, evine ekmek götürememesine neden olmaktadır. Aileleriyle birlikte binlerce insan mağdur edilmekte, zulme uğramaktadır. Burada, yayınlarına son verilen televizyon kanallarının, milletin dini inançlarına ve temel değerlerine uygun ve onu daha da geliştirmeye yönelik yayınlar yapan kanallar olması da ayrıca manidardır." dedi.

Pak Medya İş Genel Başkanı İsmail Topcuoğlu, gerek yayın hakları cebren engellenen yayın kuruluşları gerekse de buralarda çalışan yüzlerce mağdurun, bu zulmü yapanlara karşı hukuk mücadelesi başlatacağına dikkat çekti.

Pak Medya İşçileri Sendikası olarak, kurumları çalışamaz hale getirerek basın emekçilerini işsiz ve aşsız bırakan düzenlemenin sorumlularına karşı verilecek bütün hukuk mücadelesine sonuna kadar destek olacaklarını belirten Topcuoğlu, "Basın özgürlüğüne, demokrasiye, basın kuruluşlarına ve emekçilere fütursuzca saldıranlar, gerek iç hukuk önünde gerekirse de ulusullararası mahkemelerde er ya da geç yaptıklarının hesabını verecekler. Buradan, bütün basın yayın kuruluşlarını, meslek örgütlerini, siyasi partileri, sivil toplum örgütlerini ve halkımızı, bir kez daha özgür medyaya sahip çıkmaya davet ediyoruz. Ne yazık ki ülkemizin en önemli medya grupları gasp edilirken, yayınları engellenirken, gazeteciler hapsedilirken, kimi medya kuruluşlarının sergilediği duyarsızlık tarih tarafından kaydedilmektedir. Bu kuruluşları da kafasını kuma gömmekten vazgeçerek mesleğin evrensel ilkelerine, demokrasiye, özgürlüklere ve basın emekçilerine sahip çıkmaya çağırıyoruz. Aksi takdirde bugün ekranları karartan karanlık zihniyet, yakın bir gelecekte bütün ülkemizi içinden çıkılması güç karanlıklara sürükleyecektir." uyarısında bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber Pak Medya İş: Karanlık bir zihniyet, bütün ülkeyi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER