Pak Eğitim İşçileri Sendikası İzmir Şube Başkanlığı'na Caran seçildi


Pak Eğitim İşçileri Sendikası İzmir Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu'nda başkanlığa, Mümtaz Caran seçildi. Caran, görevi Kurucu Başkan Kenan Unus'tan devraldı.

İzmir Çalışanlar Kültür ve Dayanışma Derneği'nde yapılan genel kurula eğitimciler, şehitleri anmak için göğüslerindeki siyah kurdelelerle katıldı. Pak Petrol İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mehmet Bakırcı'nın divan başkanlığını yaptığı genel kurul, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kurucu Başkan Unus, bir yıl önce aldıkları emaneti seçimle yeni yönetime devredeceklerini belirterek, seçilecek meslektaşlarına başarılar diledi.

'ÜYELERİMİZİ VE ÇALIŞTIKLARI MÜESSELERİ YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ'

Görevi devralan Pak Eğitim İşçileri Sendikası Şube Başkanı Caran, sendikalarının kuruluşunun hemen ardından gördüğü teveccühle hızla güçlendiğini, eğitim çalışanlarının ve kurumların sıkıntılarının çözümü için son derece aksiyoner ve etkin bir sendikacılık yürüttüğünü söyledi. Pak Eğitim İş Sendikası olarak, özellikle ülkenin son dönemde içine sürüklendiği hukuksuzluğa karşı hukuk mücadelesi verdiklerini söyleyen Caran, "Bu mücadelelerin çoğundan Allah'ın izniyle zaferle çıkıyoruz. Bunlardan en önemlisi, dershaneleri kapatan hukuksuz yasanın Anayasa Mahkemesi'nde iptal edilmesi oldu." dedi. Eğitim kurumlarının hukuksuz baskınlara, saldırılara uğraması karşısında da aynı şekilde çalışmalarını yürüttüklerini kaydeden Mümtaz Caran, "Üyelerimizi ve çalıştıkları müesseseleri hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız. Biz emeğimizle, gayretimizle, alınterimizle bu ülkeye, bu millete, inandığımız temel insani değerleri hizmet ediyoruz." diye konuştu. Caran, sendikanın eski yönetimine de teşekkür etti.

'TÜRKİYE'NİN EN EĞİTİMLİ İŞÇİ SENDİKASI'

Aksiyon İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Teşkilatlanma Sekreteri Yavuz Kocaman ise okullarından mezun olarak atanmayı bekleyen 300 bin öğretmen varken siyasi iktidarın, halihazırda özel müteşebbislerin istihdam ettiği 60 bin eğitim emekçisini işsiz bırakma gayretinde olduğunu söyledi. Var oluş amacı işsizlere istihdam sağlamak olan siyasi iktidarın, bugün 300 binin üzerine 60 bin ilave ederek 360 bin eğitim emekçisini işsiz, aşsız bırakma gayretini hayretle ve hezeyanla izlediklerini ifade eden Kocaman, "Bugün burada Türkiye'nin en eğitimli işçi sendikasının, yani Pak Eğitim İşçileri Sendikası'nın 1. olağan genel kurulunu yapmaktayız. Keşke ülkemizdeki yaşam şartları, daha demokratik ve daha yaşanılabilir koşullarda olaydı. Olsaydı da biz bugün burada daha neşeli, daha eğlenceli, adeta bir bayram havasında genel kurul yapabilseydik. Keşke 7 Haziran'da sandıktan çıkan milli irade hazmedilseydi, ülkemizdeki kardeşlik ortamı bozulmasıydı. Keşke vatan evlatları, hayatının baharında toprağın kara bağrına düşmeseydi ve analar ağlamasaydı. Keşke ülkemizde bütün bunlar yaşanmasaydı da 2002'de vaat edilen, üstünlerin hukukundan hukukun üstünlüğüne geçilebilseydi." dedi. Bütün bunlara rağmen ülkenin yarınlarından ümitvar olduklarını belirten Kocaman, "Genel kurulumuzun İzmirimiz'in eğitim emekçilerine, daha sonra bütün emekçilere hayırlara vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum. Bugün yakalarımızdaki siyah kurdeleyle de aziz ve kutsal vatanımız için canını feda etmiş bütün şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Aynı zamanda Türkiye'nin en başarılı eğitim kurumlarını, adeta bir terör yuvası gibi polisler eşliğinde teftişe giden zihniyeti de şiddetle ve esefle kınıyoruz." diye konuştu.

Yeni yönetim, Mümtaz Caran'ın başkanlığında Şeyhmus Budak, Fehmi Ünal, İslam Savaş, Nasip Altay, Bahattin Onaran, Fatih Karayağlı, Kamit Kubat ve Selahattin Urabe'den oluştu. CİHAN
<< Önceki Haber Pak Eğitim İşçileri Sendikası İzmir Şube Başkanlığı'na... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER