Özyönetim davasında başkan, kaymakamı şahit gösterdi


Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde özyönetim ilan edilmesiyle ilgili, aralarında Silvan Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Bodakçı'nın da bulunduğu 7 kişinin yargılanmasına devam edildi. Mahkemede savunma yapan Bodakçı, Silvan Kaymakamı'nı şahit gösterdi.

Bodakçı, "Biz kaymakamla görüşürken Azizoğlu Meydanı'nda bin 500 kişinin toplandığı haberi geldi. Bunu kaymakama söyledik, yanımda milletvekili de vardı. Kaymakam bize; 'Gidin kalabalık taşkınlık yapmasın, dağılmalarını sağlayın' dedi. Oraya gittiğimizde kalabalık toplanmıştı. Basın açıklaması yapacaktı. Kaymakam beni aradı, ben de kalabalığın basın açıklamasından sonra dağılacaklarını ifade ettim. Bunun üzerine telefonu kapattım." dedi. Mahkeme başkanı, sanıkların tutukluluk halinin devamına muhalefet şerhi koydu.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde özyönetim ilan edilmesiyle ilgili yapılan soruşturma kapsamında tutuklanan Silvan Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Bodakçı, İsa Yanık, Hayati Cesur, DBP İlçe eş başkanları Barış Gülenyüzlü ve Aynur Sümer, Silvan Belediye Eş Başkanı Melikşah Teke ile Ayser Yapıcı'nın yargılanmasına devam edildi. 'Devletin birliği ve ülkenin bütünlüğünü bozmak' suçundan, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasıyla yargılanan sanıkların duruşması Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanıklar İsa Yanık ile Hayati Cesur, kaldıkları Kırıkkale F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nden görüntülü sistem olan SEGBİS üzerinden katılırken, Silvan Belediyesi Eş Başkanı Bodakçı ile sanık avukatları katıldı. Firari sanıkların ise yakalanmaları beklenildi.

Kürtçe savunma yapacağını belirten Bodakçı için mahkeme tercüman atadı. Bodakçı, hakkındaki iddialara cevap verirken, Silvan Kaymakamı'nı şahit gösterdi. Bodakçı, "Suçlamayı kabul etmiyorum. 15 Şubat 2014 yılında Batıkent meydanındaki yürüyüşe katıldım. Elimde taş, bayrak gibi hiçbir şey yoktu. Şiddete başvurmadım. Silvan olayı ilgili olarak ise o dönem Silvan Kaymakamı ile görüştüm. Barış olması ve kan dökülmemesi için çaba sarf ediyorduk. Biz kaymakamla görüşürken, Azizoğlu Meydanı'nda bin 500 kişinin toplandığı haberi geldi. Bunu kaymakama söyledik, yanımda milletvekili de vardı. Kaymakam bize, 'Gidin kalabalık taşkınlık yapmasın, dağılmalarını sağlayın' dedi. Oraya gittiğimizde kalabalık toplanmıştı. Basın açıklaması yapacaktı. Kaymakam beni aradı, ben de kalabalığın basın açıklamasından sonra dağılacaklarını ifade ettim. Bunun üzerine telefonu kapattım. Kalabalık basın açıklaması yaptıktan sonra dağıldı." ifadelerini kullandı. Mahkeme başkanı, Silvan Kaymakamı Murat Kütük'ün ifadesinin tanık olarak alındığını hatırlatarak, ifadelerini okuyup dosyaya koydu.

MAHKEME BAŞKANI TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA ŞERH KOYDU

Tutuklu sanıklar Cesur ve Yanık ise suçlamaları kabul etmedi. Avukatların savunmalarının ardından mahkeme, sanıklar Yüksel Bodakçı, Hayati Cesur ve İsa Yanık'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi. Mahkeme başkanı ise sanıkların tutukluluk haline devamına ilişkin kararına muhalefet şerhi koydu. Başkan, muhalefet şerhinde delillerin toplanmış olması nedeniyle, karartma ihtimalinin bulunmadığını kaydetti.

CİHAN
<< Önceki Haber Özyönetim davasında başkan, kaymakamı şahit gösterdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER