[ÖZEL] Dün locada ağırladılar, bugün tebrik ettiler

Son yıllarda sessizliğe bürünen Patronlar Kulübü TÜSİAD, Ekrem İmamoğlu mazbatayı almasının akabinde önemli bir mesaj yayımladı. İmamoğlu dün akşam Anadolu Efes-Barcelona Lassa basketbol maçını da TÜSİAD YİK Başkanı Tuncay Özilhan'ın locasında seyretti.

SHABER3.COM

SAMANYOLUHABER- Ekrem İmamoğlu’nun “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı” mazbatasını alıp işbaşı yapmasının akabinde sermayeden ilk tebrik mesajı geldi. 

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD), 31 Mart Pazar günü yapılan ve İmamoğlu’nun 1’inci çıktığı seçime dair itirazlar yüzünden ekonomik krize karşı atılacak adımların geciktiğini belirtti. 

MAZBATAYI ALINCA BASKETBOL MAÇINI BİRLİKTE SEYRETTİLER

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı Tuncay Özilhan, Ekrem İmamoğlu'nu mazbatasını aldığı 17 Nisan akşamı Sinan Erdem Spor Salonu'nda locasında ağırladı.  

Patronlar Kulübü, Anadolu Efes-Barcelona Lassa maçındaki ev sahipliğinin akabinde bugün de yazılı açıklama ile İmamoğlu'nu tebrik etti. 

TÜSİAD: EKREM İMAMOĞLU'NU TEBRİK EDİYORUZ

TÜSİAD, isim vermeden Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) tarafından yapılan itirazların Türkiye’ye vakit kaybettirdiğine işaret etti.

Açıklamada, “İstanbul'da uzayan seçim sürecinin bitmesinden memnuniyet duyuyor, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu tebrik ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Simone Kaslowski, 20 Şubat 2019 tarihinde toplanan Olağan Genel Kurul'da TÜSİAD Başkanı olarak seçildi.

TÜSİAD: İŞSİZLİK ARTIŞI ENDİŞE VERİCİ

Talep şartlarının halen zayıf seyrettiği vurgulanan açıklamada, “İşsizlikteki artış endişe vericidir. Yüksek enflasyon ve yüksek dış borç ekonomide kırılganlıkların devam ettiğini gösteriyor.” tespitine yer verildi.

Akabinde, “Eşzamanlı olarak başta hukuk devleti ve özgürlükler olmak üzere, dijital dönüşümden eğitime çok önemli yapısal reform önceliklerimiz bulunuyor.” denildi.

17 Nisan Çarşamba akşamı mazbatasını alır almaz Anadolu Efes-Barcelona Lassa maçını seyretmek için Sinan Erdem Spor Salonu’na giden İmamoğlu, taraftarların "Ekrem başkan" tezahüratlarıyla karşılaştı. İmamoğlu maçı Anadolu Grubu’nun sahibi ve TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan'ın (sağ başta) locasında takip etti.

TÜSİAD, S-400 KRİZİNE ATIF YAPTI

ABD ile Türkiye arasında devam eden S-400 füze krizini ima eden TÜSİAD, hükümete, “Uluslararası ilişkilerimizde de ekonomik dengelerimizi sarsabilecek tehditlere karşı gereken tedbirlerin alınmasını ve sorunların diplomasi yoluyla aşılmasını temenni ediyoruz.” çağrısında bulundu.

TÜSİAD; Koç, Sabancı, Eczacıbaşı ve Dinçkök gibi aileler tarafından hükümetler nezdinde lobi faaliyeti yürütmek ve ekonomi hakkında raporlar hazırlamak maksadıyla 2 Nisan 1971’de kuruldu. 

Halihazırda “Patronlar Kulübü olarak da bilinen TÜSİAD’da 550 üye kayıtlı. 
<< Önceki Haber [ÖZEL] Dün locada ağırladılar, bugün tebrik ettiler Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER