Özel Aba'dan Bayburt Valiliği'ne cevap: Devlet gücü kötüye kullanılıyor


Bayburt Özel Aba Ortaokulu, hafta başında Vali Yardımcısı Abdülhamit Karaca başkanlığında 'denetim' adı altında yapılan baskınla ilgili açıklama yaptı. Baskının ardından yerel ve ulusal medyaya Bayburt Valiliği tarafından gönderilen yazılı basın açıklamasında mesnetsiz ve karalayıcı ifadeler yer aldığı belirtilen açıklamada, kanuni haklarının aranacağı ifade edildi.

Özel Aba Ortaokulu'nun bağlı olduğu Kardelen Eğitim Şirketi Avukatı Evren Murat Öztekin tarafından yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:

1- İlimizde faaliyette bulunan birden fazla eğitim kurumu olmasına karşın sadece şirketimiz bünyesindeki okulumuza üstelik yüksek mülki amirlerin fiziki nezaretinde yapılan uygulama başka bir okula yapılmamıştır. Eğer yapılmamışsa bu uygulama devletin vatandaşlarına karşı eşit mesafede bulunma zorunluluğunun ihlali ve şirketimizin anayasa ve ilgili diğer mevzuattan doğan teşebbüs hakkına doğrudan bir müdahaledir.

2- Okulların açılmasına az bir süre kala Özel Aba İlk ve Ortaokulu'na karşı yapılan bu uygulama ile toplumda kurumumuz hakkında şüphe uyandırma amacı güdülmektedir. Böylece vatandaşlarımızı okuldan uzak tutmak ve ticari yaşamımıza darbe vurmak hedeflenmektedir. Bu, devlet gücünün kötüye kullanılmasıdır

3- Şirketimiz aleyhindeki açıklamalarda şirketimizin Hazine, Orman ve Devlet arazilerini hukuk tanımaz bir biçimde işgal ettiği savlanmış olup bu iddia bütüncül bir iftiradır. Okul arazimiz Bayburt Belediyesi'nden satın alınmış olup, satın alma işlemine ait banka dekontları arşivimizdedir. Şirketimizin başkaca Orman, Hazine, Devlet arazisi ile ilgili tasarrufu yoktur. Bu iftirayı ortaya atanlar hakkında ivedilikle yasal yollara başvurulacaktır.

4- Şirketimiz kamu kurum ve kuruluşlarına tüm yükümlülüklerini her zaman eksiksiz bir şekilde yerine getirmiştir. Tüm engelleme girişimlerine rağmen yerine getirmeye devam etmektedir. Bu basiretli tutumu nedeni ile şirketimiz birçok kez Maliye Bakanlığı, SGK gibi kurumlarca teşekkür ve başarı belgeleri ile onurlandırılmıştır. Bu belgeler de yine kurumumuz arşivlerindedir. İddiaların aksine şirketimizin hukuk dışı hiçbir işleminin olmadığına bu belgeler delildir.

5- Bölgemizin ve ilimizin kalkınmasına destek sağlamayı teminen kurulan Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı, yasal koşuları sağlayan diğer birçok şirket gibi şirketimize de finansal destek sağlamış ancak yukarıda izah etmeye çalıştığımız benzer olumsuzlukların doğurduğu ihtilaflar nedeni ile alınan bu destek tüm faiz, ana para ve diğer ferileri ile birlikte ilgili ajansa geri ödenmiştir. Devletten bunun dışında destek, hibe ya da başka bir isim altında alınmış hiçbir destek yoktur.

6- İddialardan bir diğeri olan SODES ile ilgili olarak şirketimizin kurumsal hiçbir çalışması olmamıştır. İl Milli Eğitim Müdürlüğü kendi ürettiği projeler için ilimizde faaliyet gösteren FİNAL ve FEM Dershaneleri için hizmet alımı yapmıştır. Şirketimizin SODES kapsamında Demirözü ilçemizde hiçbir projesi, mesnetsiz iddialardan bir başkası olan yine bu ilçemizdeki proje sahibi dernek ile hukuki ya da fili hiçbir irtibatı yoktur.

7- Şirketimizin yetkilileri hakkında onların kişilik haklarını, onurlarını rencide eden anayasaya, ceza kanununa, tüm temel ve evrensel ilkelere, etik değerlere aykırı, küçük düşürücü, ortada hiçbir mahkeme kararı hükmü bulunmayan konularda açıklamalarda bulunulmaktadır. Birtakım mesnetsiz iddialar mahkeme hükmü gibi gösterilmeye çalışılmaktadır. Oysa ceza hukukunun en temel ilkesi 'masumiyet karinesi'dir. Buna göre hakkında mahkeme hükmü ile kesinleşmiş bir karar bulunmayan herkes masumdur. Buna aykırı açıklamalar suçtur. Yine en temel ilkelerden bir diğeri 'ispat külfeti'dir. Herkes bir diğerine isnat ettiği faili ispatla mükelleftir.

Şirketimiz aleyhinde gerçeğe aykırı desteksiz açıklamalar yapanların, bulundukları mevkiler gözetildiğinde, bunları bilmiyor olmaları düşünülemez. O halde bunlar şirketimizi karalamak, toplum önünde itibarını yok etmek amacı ile hareket etmekle suç işlemektedirler. Suç işleyenler hakkında yargıya olan tüm güvenimizle derhal yasal yollara başvurulacaktır. Halkımızın yüksek takdirine ve kamuoyunun vicdanına saygılılarımızla sunarız.cevap-Devlet-gucu-kotuye-kullaniliyor-1864437.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Özel Aba'dan Bayburt Valiliği'ne cevap: Devlet gücü... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER