Özdağ açıkladı: Bakanlık talebi oldu mu?

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, canlı yayında 'bakanlık' çıkışına ilişkin konuştu. Özdağ'ın İçişleri Bakanlığı talebi olduğu ileri sürülmüştü.

SHABER3.COM

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, bakanlık tartışmasına ilişkin konuştu. "Bakanlık meselesi, hükümet kurulmadan konuşulacak bir mesele değil" diyen Özdağ, seçim sonrasına işaret etti. Özdağ, bakanlık için "Ben bunu isterim" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimine kısa bir süre kala siyasette hareketli bir gün yaşanıyor. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, bu sabah Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. İki isim daha sonra gazetecilerin karşısına çıktı. Özdağ burada yaptığı açıklamada Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldıklarını duyurdu.

Özdağ'ın Kılıçdaroğlu ile görüşmesi öncesinde attığı bir tweet ise neredeyse tüm günün bir numaralı gündem maddesi oldu. CHP Gençlik Kolları'nın bir videosuna Twitter'da yanıt veren Özdağ, "Öncelikle elinize sağlık gençler. Size Zafer Partisi’ndeki şablonları da verelim. Ve söz ben İçişleri Bakanı olarak yollayacağım" ifadelerini kullanmıştı.

Bu tweetle birlikte 'bakanlık' tartışması başladı. Özdağ bakanlık tartışmalarına ilişkin Sözcü TV'de konuştu.

"Bakanlık meselesi, hükümet kurulmadan konuşulacak bir mesele değil" diyen Ümit Özdağ, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'bakanlık' konusunun Altılı Masa içerisinde de henüz konuşulmadığı bilgisini kendisine verdiğini söyledi. Özdağ, "Önce seçimi tamamlayalım, daha sonra konuşuruz şeklinde karara bağladık" dedi.

İçişleri Bakanlığı için "Ben bunu isterim, partim de bunu ister" diyen Özdağ, Millet İttifakı içerisinde olmadıklarına dikkat çekerek, "Bu Kılıçdaroğlu'nun yetkisi dahilinde diğer paydaşları ile konuşacağı bir konudur" dedi.

HDP seçmenine mesajı var mı?
Özdağ'a HDP seçmenine bir mesajı olup olmadığı da soruldu. Özdağ şu yanıtı verdi:

"- Tüm Türk halkına çağrım şu; 13 milyon sığınmacının Türkiye'de kalmasını istiyor musunuz, istemiyor musunuz? Eczaneye gittiğinizde ilaç için kendiniz para verip, Suriyelinin bedava ilaç almasını istiyor musunuz? 2011'den bu yana her Türk vatandaşının cebinden 1800-1900 dolar çıktı sığınmacılar için.

- Suriyeliler, Afganlar kalsınlar, yenileri de gelsinler diyorsanız huzur içinde Erdoğan'a verebilirsiniz oyunuzu.

- Gitsin diyorsanız, hayat pahalılığı, enflasyon azalsın diyorsanız o zaman Kılıçdaroğlu'na desteğinizi verin. Söz bir sene içinde hepsini hızlı ve hukuka uygun şekilde vatanlarına yollayacağız."

Özdağ, "Sizin rolünüz ne olacak" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"- Bizim denetlememiz gibi bir şey söz konusu değil. Anayasa ve yasalar bize böyle bir görev vermiyor. Biz bir siyasi partiyiz. Kemal bey ve ben el sıkıştık diyelim o madde konusunda devlette liyakatin hakim olması konusunda.

- Kemal Bey'in ortaklarının da içi rahat olsun. Sadece cumhuriyetin yurttaşı, sadakati anayasaya olan, bilgili ve bilgisinin karşılığını alacak bir sistem oluşturmamız gerekiyor.

Sinan Oğan sorusuna yanıt: Kırgın değilim
- Sinan Oğan'a kırgın değilim. Sinan Bey'e yönelik çok sert eleştiriler yapılıyor. Sinan Bey'in de bu sonuçtan çok hoşnut olduğunu düşünmüyorum.

- Seçimin ikinci tura kalmasında Sinan Bey'in emeğinin olduğunun da unutulmamasını isterim. Sinan Bey başka bir değerlendirme, biz başka değerlendirme yaptık, olur böyle şeyler.

- Bu sürecin ortaya çıkmasından dolayı verdiği destekten dolayı kendisine teşekkür ederim. Arkadaşlığımız bitmiş değil. Bence yanlış bir tercih yaptı. Ona göre de ben yanlış bir tercih yapmış olabilirim.

<< Önceki Haber Özdağ açıkladı: Bakanlık talebi oldu mu? Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER