Özat: Son maça kadar mücadeleye devam edeceğiz


Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Ümit Özat, ligin son maçına kadar mücadele edeceklerini belirtti.

Özat, Süper Lig Hasan Doğan Sezonu 23. haftasında 2-0 kaybettikleri Torku Konyaspor maçı sonrası yaptığı açıklamada
10 kişi kalmalarına rağmen gol dakikasına kadar oyun hakimiyetinin kendilerinde olduğunu söyledi.

"Khalili'nin bir pozisyonu vardı, topu geldiği köşeye bıraksa, oyun çok daha farklı bir şekil alabilirdi" diyen Ümit Özat "Birinci golden sonra tamamen oyunun hakimiyetini rakibe teslim ettik. O çok da güzel bir şey değildi" ifadesini kullandı.

Takımının zor bir dönemden geçtiğini vurgulayan Özat "Belki herkes umudunu kaybetmek üzere gibi duruyor. Ama bazı şeyleri de ifade etmek istiyorum; çalıştığımız süre içinde gecemizi gündüzümüze katarak bu takıma en iyisi vermeye çalışıyoruz" dedi.

Bazı şeyleri sanki yenilince ifade etmiş gibi olduklarını anlatan Özat şunları söyledi: "Bir oyuncu düşünün ilk yarı 3-4 maç oynamış. İkinci yarı bütün maçlarda süre vermişsiniz, adam PTT 1. Lig'e gitmek istiyor. Dünyası bu kadar. Bir oyuncu düşünün, televizyonda Süper Lig maçı var, PTT 1. Lig kadrolarına bakıyor. Dünyası bu kadar. Ve bunlar ilk yarı benim oynattığımın yarısı kadar şans almamış adamlar. Ama onlarla oynamaya mecburuz. 32 yaşında hocalığa başlayıncaya kadar 17 sene profesyonel ligde futbol oynadım. Sakatlandığımızda hocaya söylemeye çekinirdik, bırakın maçta 'ben oynayamayacağım' demeyi, antrenmana çıkmamaya çekinirdik. İyi başladığımız bir şey iyi devam etmiyor. Ama bütün arkadaşların buna inanması lazım. Umutsuzluk olmaması lazım."

Tribünlerin dolmamasına da sitem eden Özat bir basın mensubunun şartların gelecekte kendisini umutlandırıp umutlandırmadığı yönündeki sorusuna "Benim sahadaki halimden ümitsizliğe düşüp düşmediğimi anlarsınız. Benim kulübeden çıkmadığım gün, ümidimi yitirmiş olduğum gündür. Oyun içerisinde en dik durması gereken kişi benim. Bunları konuşmak kolay, bu takım ligde ilk yarı 17 maçta 10 puan almış, ikinci yarı 6 maçta 7 puan almışız, 'neyi konuşuyoruz?' da diyebilirdim. Hala da en yakın rakibimizle 6 puan var" şeklinde cevap verdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Özat: Son maça kadar mücadeleye devam edeceğiz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER