Oyak Renault'tan Uludağ Üniversitesi'ne otomotiv laboratuvarı


Oyak Renault, Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü'ne 'Otomotiv Laboratuvarı' kurdu.

Otomotiv Mühendisliği Bölümü'nde gerçekleştirilen laboratuvar açılış törenine, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ile Oyak Renault Otomobil Fabrikaları Genel Müdürü Ales Bratoz, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

BRATOZ: 17 YILDIR ARKA ARKAYA EN FAZLA ARABA SATAN FİRMAYIZ

Oyak Renault Otomobil Fabrikaları Genel Müdürü Ales Bratoz, otomotiv sektörünün Bursa'da çok güçlü olduğunu söyledi. Oyak Renault'un sektörün lideri olduğunu ve bundan gurur duyduklarını belirten Bratoz, 17 yıldır arka arkaya en fazla araba satan ve Türkiye'den en fazla ihracat yapan firma olduklarını dile getirdi. Bratoz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Oyak Renault, Renault grubunun kalkınma ayaklarından bir tanesini temsil ediyor ve gerçekten çok önemli başarılarla dolu bir tarihe sahip. Renault grubu her türlü desteği sundu, özellikle teknoloji bağlamında önemli yatırım destekleri sağladı. Ama tabi ki karşımızda zorluklar da var. Bu zorluklarla baş edebilmek için ve tabiri caizse hırslı olan hedeflerimize ulaşabilmek için yetkin çalışanlara ihtiyacımız var. İşte bu nedenle üniversiteden mezun olan öğrencilerin gerekli yetkinliğe sahip olmalarını sağlamak ve üniversiteler gerekli araçların sağlanması bakımından yardımda bulunmak ortak çıkarlarımız bakımından çok önemlidir."

Bratoz, sözlerini Türkçe 'Bu laboratuvar Bursamıza ve Türkiyemize hayırlı olsun" diyerek tamamladı.

ULCAY: ARAŞTIRMA PROJELERİNİN ÜÇTE BİRİNİ ÜNİVERSİTE KARŞILAYACAK

Uludağ Ünversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ise ilk defa bir Renault genel müdürünün üniversiteye geldiğini ifade etti. Ulcay, "Bu ziyaretin son olmamasını, bundan sonra kapımızın eşiğini aşındırmanızı bekliyoruz. Siz bir gelin biz üç gelelim, bu Türkçe'de bir deyimdir." dedi. Rektör Ulcay, tüm sektörlerdeki firmaların üniversiteden bir öğretim üyesi ile araştırma yapmaları halinde projenin üçte bir parasını üniversitenin bütçesinden karşılayacakları müjdesini verdi. Üst limitin 150 bin lira olarak sınırlı olduğunu belirten Ulcay, "Artık sizden yardım isteyen değil, yapılacak çalışmanın nimetine de külfetine de ortak olan bir anlayışla çalışmak istiyoruz." diye konuştu.

Oyak Renault'un desteğinin üç aşamada olacağını ifade eden Ulcay, ilk aşamanın tamamlandığını, diğer aşamaların da yakın zamanda tamamlanacağını vurguladı. Uludağ Üniversitesi Rektörü, laboratuvar hakkında şu bilgileri verdi: "İlk etapta 'taşıt tekniği', 'taşıt iklimlendirme ve ısı konfor' ile 'motor' laboratuarı açıldı. Otomotiv mühendisliği bölümüne sağlanan bu destek içeriği ve bütçesi açısından üniversite ve sanayi işbirliğinin hayata geçmesi açısından büyük bir önem arz ediyor. Otomotiv sektörü dünya ekonomisine olduğu gibi ülkemiz açısından da hem istihdam hem de ihracat bakımından en ciddi katkı veren sektörlerden biridir. Renault gibi bir dünya markasına ev sahipliği yapan Bursa'mız, lider bir üretim ve konumundadır. Bunda da en büyük pay Oyak Renualt'undur."
CİHAN
<< Önceki Haber Oyak Renault'tan Uludağ Üniversitesi'ne otomotiv laboratuvarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER