Oy kaybı yaşayan AKP faturayı bakın kime kesti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın toplumu geren üslubu, 1.4 milyar liraya mal olan AK Saray’a ilişkin ‘israf’ tartışmalarının oy kaybında ciddi rol oynadığı tespiti yapıldı.

Oy kaybı yaşayan AKP faturayı bakın kime kesti

Millet Gazetesi'nin haberine göre, 7  Haziran seçimlerinde yüzde 10’luk kayıpla alınan yenilgi, AKP’de tam anlamıyla hesaplaşmaya dönüştü. Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında yapılan Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantıları tam anlamıyla üçüncü dönemcilerle yenilerin kavgasına sahne oldu. Tartışmaların bir başka boyutunu ise ‘yolsuzluk suçlamaları’ oluşturdu. MKYK üyeleri  AKP’nin bazı bakan ve milletvekilleri nedeniyle yolsuzluklarla anılmaya başladığına ve bu konuda net adımların atılması gerektiğini işaret ettiler.

YOLSUZLUK SUÇLAMASI
 
Ankara kulislerinden sızan bilgiye göre MKYK toplantılarında önce “Neden oy kaybına uğradık?” sorusuna cevap arandı. Burada bakanlar dahil herkes kendi görüşünü dile getirdi. Mehmet Ali Şahin, Hüseyin Çelik ve Beşir Atalay gibi isimler listelerin sağlıklı bir şekilde hazırlanmadığı suçlamasında bulundu. Değerlendirmelerde ayrıca yolsuzluk iddialarına karşı parti olarak sağlıklı bir savunma yapamadıklarını ve 4 eski bakanla ilgili suçlamaların toplumda büyük kabul gördüğüne dikkat çekildi.  
 
AK SARAY’A BÜYÜK SUÇLAMA
 
AKP’de yapılan değerlendirmelerden Cumhurbaşkanı Erdoğan da nasibini aldı. Erdoğan’ın sert üslubunun toplumda karşılık bulmadığı ve oy kaybında en büyük neden olarak gösterildiği belirtildi. Ayrıca 1.4 milyar liraya yapılan AK Saray’ın ekonomik olarak sıkıntı çeken toplumda tepkiye neden olduğu ve “israf” suçlamalarının yapıldığı belirtildi.  

MUTLU ÇÖLGEÇEN - MİLLET GAZETESİ
<< Önceki Haber Oy kaybı yaşayan AKP faturayı bakın kime kesti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER