Oy hırsızları listesine adaylardan tepki: Tedbirimizi alacağız


Twitter fenomeni Fuat Avni'nin 1 Kasım'da yapılacak genel seçimlerde oy hırsızlığı yapılacağını iddia ettiği listede Gaziantep'ten de 4 kişi yer alıyor. Muhalefet partilerinin milletvekili adayları, oy hırsızlığına karşı bütün tedbirleri alacaklarını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep milletvekili adayı Akif Ekici, yıllardan beri tecrübeli, sabıkalı oy hırsızlarını iyi tanıdıklarını belirterek, "İnsanların demokratik haklarına bile saygı göstermeyen, hukuk ve kural tanımayan bir yapıyla karşı karşıyayız. Ama biz CHP olarak diğer partilerle de görüştük. Her türlü tedbirimizi aldık. Sandık başlarında arkadaşlarımız olacak. Sandıklar kapanana kadar başında bulunacağız. Ayrıca torbalar taşınırken bir takım girişimler var. Ben bu konuda emniyet yetkililerine de uyarıda bulunmak istiyorum. Doğrunun, haklının yanında olsunlar, farklı bir şeye girmesinler." dedi. Oy torbalarının da güvenliğinin çok önemli olduğuna dikkat çeken Ekici, "Adliyeye girerken açık, atılmış, yırtılmış torbalar görüyoruz. Bir tane görürsek çok ciddi şekilde müdahalede bulunacağız. 225 kişilik avukat kadrosuyla adliyede olacağız. Hem kurulun hem torbanın başındayız. Ben buradan görev yapan hemşehrilerime çağrıda bulunuyorum. Herkes görevini yapsın, sandığa saygılı olsun." çağrısında bulundu.

"HELAL OYA HARAM VE HİLE GETİRMEK İNSANLIĞA YAKIŞMAZ"

CHP'li aday Ali Peri de vatandaşın özgür iradesiyle kullanmış olduğu oyların analarının ak sütü gibi helal olduğunu ifade ederek, "Buna haram, hile getirmek insanlığa yakışan şeyler değildir. Tüm bunlara rağmen biz sandıklara, oylara sahip çıkmak için gerekli tedbirleri aldık. Aldığımız tedbirlerle bunu önleyeceğimize inanmaktayız. Bu tip yola başvuranları da kınıyoruz. Doğru bulmuyoruz. Böyle bir yola tevessül edenleri Allah'a havale ediyorum." şeklinde konuştu.

Hukukçu adaylardan Merve Altınbaş ise geçen seçimde de böyle bir listeyle karşılaştıklarını anımsatarak, "Avukat ordumuz var. Adaylar olarak sahadayız. Partililerimiz de çok iyi hazırlandı. Mümkün olduğu kadar kuş uçurtmayacağız. Gerekli her şeyin mücadelesini hukuki anlamda vereceğiz. Tüm illerde sandıklardan adil bir sonuç çıkması için gerekeni yapacağız. Sandığa daha adil ve dürüstçe gidilmesini istiyoruz. Sandığa müdahale etmesinler. Vatandaşın fikrine müdahale etmesinler. Bıraksınlar her şey şeffaf olsun. Şeffaf olsun ki Türkiye artık aydınlık günlere, aydınlık bir hukuk sistemine, aydınlık bir medyaya, basın özgürlüğüne sahip olsun." değerlendirmesinde bulundu.

"SİYASİ PARTİLER OYLARINA SAHİP ÇIKMALI"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Gaziantep milletvekili adaylarından ve aynı zamanda partinin Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi olan İhsan Kaya da siyasi partilerin oylarına sahip çıkması için tedbir almak zorunda olduğunu vurguladı. Kaya, "Bu ülkede oy hırsızlığı yaşandı. Milletin tercihlerine gasp oldu. Ama inşallah 1 Kasım'da olmamasını, bu hırsızlıkların son bulmasını istiyoruz. 1 Kasım'ın bu yönden çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Cumhuriyetin temellerinin sağlamlaşması, demokrasinin tekrar rayına oturmasını bekliyoruz. Tüm vatandaşların sandığa gidip oylarını kullanarak ülkesine, vatanına sahip çıkmasını bekliyoruz." açıklamasında bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber Oy hırsızları listesine adaylardan tepki: Tedbirimizi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER