Oto tamircilerinin sigorta şirketleriyle ilgili yaşadıkları sorunlar konuşuldu


Adana Oto Kaporta ve Egzozcular Esnaf Odası üyeleri, kazalı araçlarla ilgili yaşadıkları sorunlar ve çözüm yolları konusunda bilgilendirildi.

Adana Esnaf Odaları Birliği Eğitim ve Hizmet Binası'ndaki Ahi Evran Salonu'nda, Gazeteci-Televizyoncu Çetin Erdoğan tarafından organize edilen 'Sigortalı Yaşam' konulu toplantıya, Adana ESOB ve Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek, Adana Oto Tamirciler Esnaf Odası Başkanı Muhittin Doğan, Adana Fotoğrafçılar Esnaf Odası Başkanı Bünyamin Yüce, Adana Meşrubatçılar Esnaf Odası Başkanı Cemal Sakın, Adana Sütçüler ve Yoğurtçular Esnaf Odası Başkanı Memduh Özalp ile çok sayıda oto kaportacı esnafı da katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Birlik Başkanı Nihat Sözütek, zorunlu trafik sigortası ve kasko ücretleri konusunda sıkıntılı olduklarını belirtti. Bu konuda esnaf lehine alınacak her türlü karara imza atmaya hazır olduklarını kaydeden Sözütek, "Sigorta konusunda esnafımız mağdur. Yüksek sigorta ücretleri bir an evvel düşürülmeli. Zorunlu trafik sigortası ile kasko birleştirilmeli. Bu hususta her türlü çabanıza destek olmaya varız." dedi.

Adana Oto Kaporta, Boya ve Egzozcular Esnaf Odası Başkanı Nuri Zengin de sigorta şirketleri ve eksperler konusunda esnafın büyük sıkıntılar yaşadığını vurguladı. Ortada bir keyfiyet söz konusu olduğunu belirten Zengin, "Esnaflarımız, başta bağlı olduğumuz TESK ve TOBB gibi kurumların da altında imzası bulunan fiyat tarifemize bile uymuyorlar. Esnafımız ekmeğini kazanmak için çok zor şartlarda işini yürütüyor. Sigorta firmalarıyla iş yapan esnafımızın rahatlatılması lazım. Bir geminin içerisindeyiz. Bu gemi batarsa hepimiz zarar görürüz." diye konuştu.

Konuşmacılar Harran Üniversitesi Sigortacılık Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Bekir Kaya, Sigorta Eksperi Alaattin Yılmaz ve Avukat Veli Küçük de sigorta şirketleriyle iş yapan oto kaporta ve oto boyacı esnafının, haklarını arama konusunda daha bilinçli ve cesur olması gerektiğini belirtti. Konuşmacılar, servislerin en küçük hatada malzeme değişikliğine gittiğini, esnafın ise tamir ederek milli servete sahip çıktığını ifade etti.

Esnaflar da sigorta şirketlerinin getirdiği araçları tamir için gereken malzemeyi tedarik konusunda servisler ile sorun yaşadıklarını, hak edişlerini gecikmeli aldıklarını, bu meseleye de mutlak acil çözüm bulunmasını istedi. CİHAN
<< Önceki Haber Oto tamircilerinin sigorta şirketleriyle ilgili yaşadıkları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER