"Otellerin kışın açık kalması için turizmcilerin desteklenmesi gerekir"


CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, otellerin kışın açık kalabilmesi için turizmcinin desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası'nda (MATSO), sivil toplum kuruluşu temsilcileri, oda başkanları ve turizm sektörü temsilcileriyle bir araya gelen CHP Antalya Milletvekili Budak, Antalya'da 'başat' sektörün turizm olduğunu ve kış ayında 180 bin turizm çalışanının açıkta kaldığını, bu rakamın ise Manavgat'ta ise 60 bin olduğunu söyledi.

AK Parti iktidarının başta yanlış Suriye politikası olmak üzere ve hayata geçirdiği antidemokratik yasalarla birlikte Türkiye'nin imajına büyük zarar verdiğini belirten Budak, gazetecilere baskı, sansür, işten atma, yıldırma, gözaltı ve tutuklamaların turizme zarar verdiğini kaydetti. İleri demokrasi diyenleri ülkeyi getirdiği noktanın ortada olduğunun altını çizen Budak, CHP iktidarında her alanda olduğu gibi turizmcilerin de destekleneceğini, bunu da kendisinin 7 Haziran seçimleri sonrası Meclis'te gündeme getirdiğini ifade etti.

Kişi hak ve hürriyetleri ve düşünce hürriyetinin baskı altında olduğu bir ülkeye yabancı yatırımcının gelmeyeceğini vurgulayan CHP Antalya Milletvekili, şunları kaydetti: "Turizm her geçen yıl daha da kötüye gidiyor. Turizm tesislerinin 6 ay değil 5 ay açık kaldığı dönemleri yaşıyoruz. Kış sezonunda Antalya'da 180 bin turizm çalışanı işsiz kalıyor. Evine ekmek götüremiyor. Manavgat'ta ise bu rakam 60 bin. Manavgat, Antalya'ya gelen turistin üçte birini ağırlıyor. Ülkemizin en güçlü turizm destinasyonu. Kış aylarında devlet tarafından turizmcinin desteklenmesi gerekir. Turizmdeki temel sorunlardan birinin de istihdam üzerindeki yüklerin kış aylarında kaldırılarak devlet tarafından desteklenmesi."

Antalya bölgesinde kışın otellerin açık kalması için turizmin çeşitlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Budak, bu bağlamda Bir Otel Bir Köy Projeleri'nin bulunduğunu, iktidara geldiklerinde bu projeyi hayata geçireceklerini ifade etti. CHP Antalya Milletvekili Budak, projeyle turizm, tarım ve ekonominin hayat bulacağını ve ekonomik canlılık oluşturacaklarını sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber "Otellerin kışın açık kalması için turizmcilerin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER