ÖSYM, LYS sınav sonuçlarını açıkladı!

ÖSYM, LYS sınav sonuçları osym.gov.tr üzerinden açıklandı.

ÖSYM, LYS sınav sonuçlarını açıkladı!

LYS'ye giren öğrenciler için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Sınav sonuçları Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklandı.

Sonuçlara göre, 2015 LYS'de  12 puan türünde (TM ve Dil ham-yerleştirme 3'er puan türü) Türkiye 1.si İzmir Yamanlar Fen ve Anadolu Lisesi öğrencilerinin oldu.

Öğrencilerden Murat Kaya, TM-1, TM-2, TM-3 puan türlerinde Türkiye birincisi oldu. Yine İzmir Yamanlar Koleji öğrencisi Emre Kızıltuğ Dil 1 ve Dil 2 puan türünde Türkiye birincisi, Melih Demir Dil 3 puan türünde Türkiye birincisi oldu. Son olarak öğrencilerden Musa Said Arık da, TM 1-2-3 puan türlerinde Türkiye ikincisi oldu.

Erzurum Fem Dershanesi öğrencisi A.Nihat Emeksiz  TS-1 Türkiye 1.si oldu.

LYS Türkiye birincisi Şanlıurfa FEM dersanesi öğrencisi Mehmet Salih Ekemen, (MF 1-2-3-4 alanlarında) oldu. 

LYS (TS19 Türkiye birincisi Erzurum Özel Aziziye Koleji öğrencisi oldu.

Körfez Dersaneleri öğrencileri  Murat Kaya (TM-1,2,3,Y-TS-2) ve Emre Kızıltuğ (Dil-1,2) Türkiye birincisi oldu.

LYS'ye giren adaylar sonuçları https://sonuc.osym.gov.tr/ adresine; TC Kimlik Numaraları ve ÖSYM Aday Şifrelerini girerek öğrenebiliyor. LYS sınav sonuçları için ayrıca bir sonuç belgesi gönderilmeyecek.

"BAŞARIMI DERSANEME BORÇLUYUM"

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanan Lisans Yerleştirme Sınavı'nda  Türkiye birincisi olan Şanlıurfa FEM Dersanesi öğrencisi Mehmet Salih Ekemen, yaptığı açıklamada başarısını dersanesine boçlu olduğunu belirterek şöyle konuştu "YGS'de Türkiye 6.sı olmuştum, bu başarımı düzenli çalışmaya ve lisede sürekli devam ettiğim dershaneme borçluyum’

LYS TÜRKİYE İKİNCİSİ MERDAN'IN HEDEFİ MATEMATİK OKUMAK

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanan Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) MF-1 ve MF-3 puan türünde Türkiye 2.si olan Muhammet Furkan Merdan hedefinin matematik okumak olduğunu belirtti. 

Türkiye 2.si olduğunu Tayvan'da yapılacak Dünya Matematik Olimpiyatında Türkiye'yi temsil edecek olması nedeniyle bulunduğu Ankara'daki TÜBİTAK kampında öğrenen Merdan, sevincini arkadaşları ile paylaştı. Merdan yaptığı açıklamada, Özel Yıldırımhan Fen Lisesi öğrencisi olduğunu ve Fem Dersanelerine devam ettiğini hatırlatarak, başarısında okul ve dershane öğretmenlerinin büyük payı olduğunu söyledi.

Olimpiyat için lise hayatı boyunca büyük çaba gösterdiğini ifade eden Merdan, LYS çalışmalarına ise 11. sınıfın son aylarında başladığını kaydetti. Bu sürede öğretmenlerinden yoğun bir rehberlik eğitimi aldığına dikkat çeken Merdan, "Her gün belli bir süre düzenli olarak çalıştım bu başarımda okul, dersane ve ailemin katkısı büyük onlara teşekkür ediyorum." diye konuştu. Bundan sonraki hedefinin Bilkent Üniversitesi'nde matematik okumak olduğunu anlatan Merdan, ondan sonra ise yurt dışında akademik çalışmalar yaparak, ülkeye hizmet etmek istediğini söyledi.

<< Önceki Haber ÖSYM, LYS sınav sonuçlarını açıkladı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER