Oslo'nun yeni belediye başkanı göreve başladı.


Sosyalist Sol Partili Marianne Borgen, 2007'den bu yana Oslo Belediye Başkanlığı görevini yürüten Sağ Partli Fabian Stang'dan belediye başkanlığı görevini resmen devraldı.

Eski başkan Stang, sembolik olarak Oslo Belediyesi anahtarları ve zincirini yeni başkan Borgen'e takdim ederken, "Unutma, sen bir şefsin." dedi. Borgen de Stang'a cevaben, "Sen de bu şehrin zirvesinde olan bir başkan olduğunu unutma." ifadesini kullandı.

Yeni Oslo Belediyesi Yönetim Kurulu, İşçi Partisi (Ap), Sosyalist Sol (SV) ve Çevreci Parti (MDG) üçlüsünden oluşuyor. Kurulun başkanlığına ise İşçi Partili Raymond Johansen getirildi. Yeni üçlü koalisyon, önümüzdeki 4 yılda seçme yaşını 16'ya düşürmeyi ve belediyeye bağlı 3 bin yeni çocuk kreşi açmayı planlıyor. Oslo merkezinin trafiğe kapatılması da hedefleniyor. Yeni tünellerin ve en az 60 kilometrelik bisiklet yolu hedefleniyor.

Marianne Borgen, daha önce Cihan'a yaptığı açıklama da, ırkçılıkla aktif mücadele edilmesi gerektiğini kaydederek, "Özellikle ırkçı söylemlere ve sağ ekstrem görüşlere fırsat tanınmamalıdır." ifadelerini kullanmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Oslo'nun yeni belediye başkanı göreve başladı. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER