Ortaklar arasında 'deizim' krizi...

'Cumhur ittifakı'nda deizm sıkıntısı Konya Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “Gençlik ve İnanç” konulu çalıştayında, imam hatip öğrencilerinin dini bilgilerdeki tutarsızlıklar nedeniyle deizme kaydığı tespiti ve AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk'ün "Tedbir almazsak bu milletin evlatlarını bekleyen tehlike deizm" ifadeleri, bugünkü grup toplantılarında hem AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, hem de MHP lideri Bahçeli'nin tepkisini çekti.

SHABER3.COM

TBMM'de bugün düzenlenen grup toplantılarında, 'Cumhur ittifakı'nın liderleri AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin hedefinde 'gençliğin deizme kaydığı' tespiti yer aldı. 

Bahçeli gençliğin deizme kaydığı tespitine tepki göstererek, "Türk gençliği deizme kayıyormuş. Yani Allah'a inanan ama dine inanmayan bir inanca yöneliyormuş. Hangi delillerle bu sonuca ulaşıldı? Türk gençliğinin deizme kaydığını söylemek densiz bir uydurmadır. Türk gençliği bu tezi çürüten bir asalete sahiptir. Türk gençliğinin itham edilmesi ayıptır. Temiz bir vicdanla düşünenler gerçekleri görecektir. Türk gençliğine ateizmin bir önceki istasyonu olan deizim karası çalanlar, yüzleri varsa utansınlar. Deizm ile uğraşanlar önce haram yiyenlere baksınlar. Sahte fetva ve makamlarıyla uğraşsınlar. Çocukları istismar eden kansızlarla ilgili çalıştay düzenlesinler. Bırakın hayallere pranga vurmayı, düşün Türk gençliğinin yakasından. Türk gençliği inançlıdır, haysiyetlidir... Türk gençliği inanç kalpazanlarının, din tacirlerinin üstesinden gelecek güce sahiptir" diye konuştu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ise konuşmasının sonuna doğru Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ı yanına çağırarak konuyla ilgili bilgi aldı. Bakan Yılmaz, Erdoğan'a konuyla ilgili "Üç sivil toplum örgütünün yaptığı bir araştırma. Gençlerimizin deizm ile ilgili bir düşüncesi var diye" ifadelerini kullandı. Erdoğan ise buna karşılık, "Bu doğru değil" dedi.
<< Önceki Haber Ortaklar arasında 'deizim' krizi... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER