Trump o imzayı attı

İsrail Dışişleri Bakanı Vekili ve Ulaştırma Bakanı Yisrael Katz'ın ardından ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence de Başkan Donald Trump'ın Golan'ı "İsrail toprağı" sayan kararnameyi bugün imzalayacağını duyurdu. Beyaz Saray, Trump'ın söz konusu kararnameyi imzaladığını duyurdu.

SHABER3.COM

ABD-İsrail ilişkilerinde büyük etkisi bulunan Amerikan İsrail Kamu İşleri Komitesi'nin (AIPAC) yıllık konferansında konuşan Başkan Yardımcısı Mike Pence, ABD Başkanı Donald Trump'ın İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'yu ağırlarken, İsrail'in işgal altında tuttuğu Suriye toprağı olan Golan Tepeleri'nde 'egemenliğini' tanıyan kararnameyi imzalayacağını teyit etti.

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye toprağı iken İsrail tarafından işgal edilen Golan Tepeleri'nin İsrail'e ait olduğunu iddia eden kararnameyi imzaladı.

NETENYAHU İLE DÜZENLEDİĞİ BASIN TOPLANTISINDA İMZALADI

Pence'in bu sözlerinin üzerinden kısa bir süre sonra Beyaz Saray, Başkan Trump'ın kararnameyi imzaladığını kaydetti. Trump imzaladığı kararnameyi havaya kaldırarak objektiflere poz verdi. 

O esnada Trump'ı alkışlayanlar arasında İsrail Başbakanı Netanyahu da vardı. 

ABD Başkanı Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile düzenlediği basın toplantısında Trump, “İsrail yakın dostumuz ve önemli bir müttefikimizdir. ABD her zaman İsrail’in yanında olmaya devam edecektir.” dedi.

NETENYAHU YANINDA İKEN İMZALAYACAK

İsrail'in Golan Tepeleri'ndeki 'hakkının' 52 yıldır ilk kez ABD tarafından resmen tanınacağı ve Trump'ın bunu Netanyahu yanındayken yapacağını söyleyen Başkan Yardımcısı'nın sözleri dolu salon tarafından alkışlarla karşılandı.

Trump'ın imzası, aynı zamanda yolsuzluk soruşturmalarına boğulmuş Netanyahu'yu İsrail'de 9 Nisan'da düzenlenecek erken seçimlerde avantaj kazandıracak.
<< Önceki Haber Trump o imzayı attı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER