Ortadoğu hareketlendi: İsrail'den İran'a nükleer silah suçlaması

İran'la nükleer anlaşmanın akıbetine ilişkin belirsizlik sürerken, İsrail Başbakanı Netanyahu İran'ın gizli bir nükleer programı olduğunu ve nükleer başlıklı füzeler üzerinde çalıştığını öne sürdü

SHABER3.COM

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, İran'ın taahhütlerine karşın gizli bir nükleer programı olduğunu iddia etti. İran'ın nükleer başlıklı füzelerin menzilini genişletmeye çalıştığına dair ellerinde "yeni ve güçlü kanıtlar" olduğunu ifade eden İsrail Başbakanı, bir basın toplantısı düzenleyerek söz konusu fotoğraf ve görüntüleri kamuoyuna sundu.

İran'ın amacının atom bombası tasarlamak, üretmek ve test etmek olduğunu iddia eden Netanyahu, İran yönetimini yalan söylemekle suçladı. Netanyahu ellerindeki belgeleri diğer ülkeler ve Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu ile de paylaşacaklarını söyledi. Belgelerin ABD'ye gönderildiğini söyleyen Netanyahu, İran'ın nükleer programının dünya, özellikle de İsrail ve ABD için büyük bir tehdit olduğunu söyledi. Netanyahu, İran'ın nükleer anlaşmayı ihlal ettiğini savundu.

BAŞBAKANA SAVAŞ İLAN ETME YETKİSİ VERİLDİ

Bu arada İsrail parlamentosu, Başbakan Netanyahu ve Savunma Bakanı Lieberman'ın savaş ilan etmesine izin verdi. Başbakan ve Savunma Bakanının hükümet onayı almadan bir savaşa karar vermesine veya askeri bir operasyon başlatmasına izin veren yasa 41 'ret' oyuna karşı 62 'evet' oyuyla kabul edildi.
<< Önceki Haber Ortadoğu hareketlendi: İsrail'den İran'a nükleer silah... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER