Orhan Özdek: Van'ın yeni projelere ihtiyacı var


Van Emlakçılar Dayanışma Derneği Başkanı Orhan Özdek, Van belediyelerine eleştiride bulundu. Belediye başkanlarını göreve davet ettiğini söyleyen Özdek, "Daha cesur belediye başkanlarına bizim ihtiyacımız var. Van kalkınmaya gerçekten çok müsait. Ama belediye başkanlarının ağırlığı ve hantallığı yüzünden Van, maalesef yerinde saymaktadır. Lütfen görevinizi layıkıyla yerine getirin" dedi.

Van'ın konut ve arsası hakkında bilgiler veren Özdek, Van'a gelen insanlara kucak açmaları gerektiğini ve yardımcı olmaları gerektiğini belirtti. Van'da ticarette arsa, gayrimenkul, daire anlamında nisan ayından sonra bir gelişme beklediklerini ifade eden Özdek, "Kimse burada karanlık bir tablo çizmesin, Van çok güzel bir ildir. Başkent konumunda bir ildir. Van herkesi kucaklayabilecek bir ildir. Van burada gerçekten nadiren görülebilecek hizmetlere muhtaç bir ildir aynı zamanda" diye konuştu. Van'ın bugün projelere ihtiyacının olduğunu vurgulayan Özdek, kurum ve kuruluşların, sivil toplum örgütlerinin, burada yapılacak olan bütün projelere destek sunmak ve yardımcı olmak durumunda olduğunu ifade etti. Özdek, başta valilik ve belediyeler olmak üzere herkesin, ırkı, cinsi ne olursa olsun bunlar kenara bırakılıp şehre sahip çıkması gerektiğini ifade etti.

"BELEDİYELER HANTAL OLMAKTAN VAZGEÇSİN"

Belediyelerin Van'ın yapılaşması konusunda hantal davrandığından yakınan Özdek, "Belediyelerin artık tabularını yıkması lazım. Belediyeler artık insanlara bu memleketin kalkınması için gerçekten elini taşın altına koyup insanlara yardımcı olması lazım. İmardaki sorunları revize ederek muhakkak ortadan kaldırması lazım. Dolayısıyla belediyeler burada asli görev taşıyan kurumlarımızdır. Biz de belediyelerimize yardımcı olalım. Biz de kalkınmak için kovuşturmak için gerçekten memleketin refah düzeyini ve şu anda kentsel yapısını kalkındırmak için insanımızın buradaki yaşam kalitesini artırmak için belediyeler başta olmak üzere herkese görevler düşüyor" şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Orhan Özdek: Van'ın yeni projelere ihtiyacı var Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER