‘Örgüt' ekle diye geri gönderilen KPSS soruşturmasında üç tutuklama

2010 KPSS'de kopya çekildiği iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında yapılan operasyonda gözaltına alınan 3 ÖSYM personeli tutuklandı.

‘Örgüt' ekle diye geri gönderilen KPSS soruşturmasında üç tutuklama

Dün yapılan operasyon sonrası ev ve işyerlerinde arama yapıldıktan sonra ifadeleri alınmak üzere 3 personel Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) kopya çekildiği iddialarına yönelik başlatılan soruşturma kapsamında Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Soru Hazırlama Birimi'nde çalışan 3 kişi, sabah saatlerinde yapılan operasyonla gözaltına alındı. 3 kişi, ‘örgüt adına' para toplamakla suçlandı. KPSS soruşturmasını yürüten Savcı Yücel Erkman, resmi belgede sahtecilik suçlamalarıyla iddianame hazırlamıştı. Başsavcılık, terör örgütü suçlaması eklenmesi talebiyle iddianameyi geri göndermişti. Savcı Erkman, terör örgütü suçlamalarını eklediği soruşturma kapsamında ilk operasyonunu başlatmış oldu.

Gözaltına alınan ÖSYM çalışanı olan Ş.Ü, İ.K ve İ.U emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık işlemlerinin ardından 3 kişi terör örgütüne üye olma, resmi belgede sahtecilik, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık iddiaları ile ilgili tutuklanma istemi ile nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Hakimlik 3 kişinin tutuklanmasına karar verdi.

Zaman
<< Önceki Haber ‘Örgüt' ekle diye geri gönderilen KPSS soruşturmasında... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER