'Operasyon kısa sürecek' mesajı

Afrin operasyonu sonrası gözlerin çevrildiği en önemli konuların başında ekonomiyi nasıl etkileyeceği geliyor.

SHABER3.COM

Piyasalardaki ilk tepki, ciddi olmasa da TL’de değer kaybı olarak gözükürken, Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye ekonomisi bu operasyonlardan olumsuz etkilenecek bir ekonomi değil” sözleriyle değerlendiriyor operasyonu.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de benzer görüşü dile getiriyor. TSK'nin Afrin'e başlattığı harekât için "Ekonomiye etkisi sınırlı olur" diyor ve ekliyor:

“Operasyonun ekonomiye etkisi son derece sınırlı. Bütçemiz güçlü, mali alanımız çok. Yatırımcılarımız rahat olsun etki sınırlı kalacak; kısa sürecek bir operasyon ve Türkiye'nin önümüzdeki dönemde terör riskini azaltacaktır."

Ekonomi cephesinde dolar kurunda 3.85 seviyesinin aşılması durumunda TL aleyhine oynaklığın artmasının söz konusu olacağını dile getirenler olurken operasyonun süresinin uzaması ile piyasalarda baskının artacağı belirtiliyor.

Kapital FX Araştırma Müdür Yardımcısı Enver Erkan ise bölgesel risklere dikkat çekenlerden:

“Bölgesel risklerle birlikte içerde risk barometreleri hareketlenecek. Piyasalar tarafında fiyatlaması olumsuz olacaktır. Yüksek ihtimalle Türk Lirası varlıkların gelişmekte olan ülkeler içerisinde negatif ayrıştığını göreceğiz.”
<< Önceki Haber 'Operasyon kısa sürecek' mesajı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER