Önce e-kitap, sonra basılı kitap!

Dünyada artık, e-kitaplar da basılı kitap kadar etkili olmaya başladı...

Önce e-kitap, sonra basılı kitap!

Dünyada artık, e-kitabında basılı kitap kadar etkili olmaya başladığını belirten Kaynak Kültür Yayın Grubu Dijital Yayın Editörü Gürhan Gülcan, elektronik ortamda yayınlanan kitapların hem daha çok okura ulaştığını, pratik olduğunu, her an ellerinin altında bulunan e-kitapların, okurlar tarafından da ilgiyle tercih edildiğini belirtti. Basılı kitabın yerinin, her zaman ayrı olduğunu vurgulayan Gülcan; son çıkan kitapları için tercihlerinin bazen “önce e-kitap sonra basılı kitap” olduğunu söyledi.

Kaynak Kültür Yayın Grubu bünyesindeki Nil Yayınlarından çıkan, “Buhranlı Günler ve Ümit Atlasımız” adlı kitap, önce e-kitap olarak dünya piyasasına sunuldu, şimdide basılı kitap olarak seçkin kitapçılarda yerini aldı.



Türkiye’de E-kitabın, sektöre göre oranının henüz çok az olduğuna fakat sürekli artığına dikkat çeken Kaynak Kültür Yayın Grubu Dijital Yayın Editörü Gürhan Gülcan; “Biz kendi okuyucu kitlemizle beraber, yüz binlerce kitap okuruna ulaşmak, aynı zamanda dijital yayınları takip eden bu kitleyi genişletmek istiyoruz. Elektronik kitap ilk çıktığı günden beri hepimizin hayatında, daha fazla yer alıyor. Çünkü; e-kitap uygulamasıyla okur; kitabına her yerden ulaşabiliyor. Seyahatte, gün içi aktivitelerinde, otobüste ya da boş vakitlerinde e-kitap arşivindeki tüm kitaplar her zaman kitapseverin yanında oluyor” diye konuştu.

Fethullah Gülen Hocaefendi’nin sohbetlerinden oluşan, “Rıza Ufkuna Talep, Dünyada Rıza, Ötede Rıdvan, Musibetler Karşısında Mü’min ve Münafık, Bir Ömür Boyu Adanmışlık Ruhu” gibi konularını içeren “Buhranlı Günler ve Ümit Atlasımız” adlı kitap, önce e- kitap olarak, sonra basılı olarak okuyucularıyla buluştu. E-kitap aracılığıyla tüm dünyaya ulaşmanın memnuniyetini yaşadıklarını söyleyen Gürhan Gülcan; “Kaynak Kültür Yayın Grubu olarak, Türkiye’de bir ilke imza atarak basılı kitabın yanında e-kitabı hediye ettik. Okurlarımızın dijital yayıncılıkla ilgili taleplerini dikkate
alarak dijital yayıncılığa yatırımlarımız sürüyor. 

Basılı yayın alanının yanında teknolojinin avantajından faydalanmak için e-kitabı da tercih eden okur sayısı gün geçtikçe artıyor. Teknolojiyi kültürle harmanlayan yeni bir okur kitlesi var. Biz de Yayıncı olarak daha birçok e-kitabı, farklı dillerde hazırlayarak dünya genelindeki okurla buluşturmak istiyoruz” dedi.

<< Önceki Haber Önce e-kitap, sonra basılı kitap! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER