Önce attılar, Şimdi savcılıktan temiz kağıdı getirin diyorlar

Milli Eğitim sorgusuz sualsiz attığı binlerce öğretmenden şimdi MİT'ten ve Savcılık'tan kağıt getir diye delil soruyor.

SHABER3.COM

Eğitim sendikaları KHK ile 2 bin 585 öğretmenin ihracının ardından MEB’e itiraz ederken Bakanlık öğretmenler hakkındaki suçlamalara karşı bilgi ve belge istedi. Öğretmenlerden, sahip oldukları telefonlar üzerinden yapılacak incelemenin, MİT’ten gelen liste ile karşılaştırılması ve savcılık imzalı "Üzerime kayıtlı hat ve cihazlarda ByLock uygulaması yoktur" yazılı bir belge talep edildiği öğrenildi.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) son KHK ile 2 bin 585 öğretmenin ihraç edilmesinin ardından harekete geçen eğitim sendikaları Eğitim Sen, Eğitim İş ve Eğitim Bir Sen, üyelerinin göreve iade edilmesi için bakanlık ve hükümet nezdinde görüşmelere başladı.

 MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü başta olmak üzere bakanlık yetkilileri sendikalardan itirazlar karşısında öğretmenler hakkındaki suçlamalara karşı bilgi ve belge istedi. Herhangi bir soruşturma geçirmeden görevlerinden uzaklaştırılan öğretmenler için temel gerekçe ise üzerlerine kayıtlı telefonlarda, ByLock programının bulunması, Bank Asya hesap ilişkileri iddiası gösterildi.
 
Sendikaların görüşmelerinde bakanlık, ByLock’ta kayıtlı olduğu iddia edilerek ihraç edilen öğretmenler için savcılıkları işaret ederek temiz kâğıdı istedi. Adliyelere yönlendirilen öğretmenlerden, sahip oldukları telefonlar üzerinden yapılacak incelemenin, MİT’ten gelen liste ile karşılaştırılması ve savcılık imzalı "Üzerime kayıtlı hat ve cihazlarda ByLock uygulaması yoktur" yazılı bir belge talep edildiği öğrenildi. Öğretmenlerden ayrıca, diğer suçlamalar için ise daha önce haklarında açılmış davalardan beraat ettiklerine ilişkin belgeleri sunmaları veya soruşturmalarla aklandıklarını belgelemeleri istendi.

15 Temmuz’un ardından 33 bin 65 öğretmen ihraç edilirken, son KHK ile yaşanan memuriyetten çıkarmaların çoğunluğunu da yine hükümete yakınlığı ile bilinen Eğitim Bir Sen üyeleri oluşturdu. 686 sayılı KHK ile 2 bin 585 öğretmenin ihracında henüz net bir çalışma yapılmadığı belirtilse de en büyük yarayı Eğitim Bir Sen alırken ikinci sırayı ise Türk Eğitim Sen aldı. İhraçların sendikal dağılımında 3. sırada yer alan Eğitim Sen’in ise 480 öğretmen ve 136 akademisyen üyesi ihraç edildi.
<< Önceki Haber Önce attılar, Şimdi savcılıktan temiz kağıdı getirin... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER