Ölümlü kazaya sebep olmaktan 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı


Kayseri'de 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazaya sebep olan sürücüye 6 yıl 8 ay hapis ve 2 yıl süreyle ehliyetine el konulması cezası verildi.

Olay, 21 Haziran 2014 tarihinde Kayseri- Sivas karayolunun 30. kilometresinde meydana geldi. Antalya'daki atletizm seçmelerine giden öğrencileri taşıyan 29 S 0020 plakalı minibüsün sürücüsü Ertuğrul S., Sivas yönüne giden Ali Soytürk yönetimindeki 34 TK 9125 plakalı otomobile çarptı. Kazada, otomobil sürücüsü Ali Soytürk, eşi Emine ve çocukları Turan Ayhan Soytürk hayatını kaybetti. Kazada 12 kişi de yaralandı.

Olayla ilgili Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün karar duruşması görüldü. Tutuksuz olarak yargılanan sürücü Ertuğrul S. ile minibüs sahibi Recep K. duruşmaya katılmadı, mağdur taraf ise hazır bulundu.

Yargılama sonunda mahkeme heyeti, kaza sırasında direksiyonda olan Ertuğrul S. hakkında 6 yıl 8 ay hapis ve ehliyetine 2 yıl süreyle el konulmasına hükmetti. Minibüs sahibi Recep K.'nın ise kusuru olmadığı gerekçesiyle beraatine karar verildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Ölümlü kazaya sebep olmaktan 6 yıl 8 ay hapis cezasına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER