'Öldüren yalnızlıktır' diyen yaşlı mülteci, yiyecekleri satıp cep telefonu aldı


Suriye'deki savaştan tek başına kaçan ve Lübnan'da yardımlarla hayatta kalan eski iş kadını Cevahir, 'insanı asıl öldüren yalnızlık' düşüncesiyle elindeki yardım paketlerini satarak cep telefonu aldı. Cevahir artık akrabalarından gelecek haberlerle teselli buluyor.

Suriyeli eski terzi ve iş kadını Cevahir, iç savaştan kaçarak Lübnan'a sığındı. Cevahir'in ülkedeki ilk senesinde ailesiyle bütün iletişimi koptu. Cevahir, ailesiyle tekrar iletişim kurmak için yiyeceklerini satıp akıllı cep telefonu satın aldı.

Suriye'de zengin bir terzi ve iş kadını olduğunu belirten Cevahir, savaşın hayatını mahvettiğini ifade ediyor. Cevahir, "Hiçbir şey Suriye'deki hayatımla karşılaştırılamaz. Bir katında kendimin oturduğu ve diğer 3 katını kiraya verdiğim 4 katlı bir apartman sahibiydim. Bu sayede rezil bir hayattan ziyade onurlu ve rahat bir yaşamım vardı. Aramızın çok iyi olduğu sürekli gelip gittiğimiz bir ailem ve akrabalarım vardı. Onlar çok iyi insanlardı. Ama ben onlara güvenerek değil kendi ayaklarım üzerinde durarak yaşadım." diyor..

Oturduğu evi bombalandıktan sonra yalnız başına Lübnan'a kaçan Cevahir, "Hiçbir şeyden korkmuyorum ama çok yalnızım ve depresyondayım. Asıl kimsesizlik insanı öldürüyor. Eğer eşim dostum olsaydı onları ziyaret eder vakit geçirir tekrar eve dönerdim." diye konuşuyor.

Eski iş kadını, Lübnan'da yardımlarla hayatını devam ettiriyor. Ailesinden kimlerin hayatta olduğuna emin olmak için yardım olarak gelen yiyecekleri satarak akıllı telefon satın almış. Cevahir, şöyle konuşuyor: "Sadece telefonda görüşebiliyoruz. Telefonda olmasaydı onlar hakkında hiçbir şey öğrenemeyecektim. Şimdi yerlerini biliyorum. Kimisi Dubai'de kimisi İsviçre, İsveç, Bulgaristan ve Brezilya gibi ülkelerde..."

Cevahir, zamanının çoğunu satın aldığı telefonun başında geçiriyor. Akrabalarından gelecek haberleri bekliyor. İleride tekrar ülkesine döneceği ve ailesiyle eskisi gibi yaşamaya devam edeceği günleri iple çekiyor. CİHAN
<< Önceki Haber 'Öldüren yalnızlıktır' diyen yaşlı mülteci, yiyecekleri... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER