Oldu olacak kapatın

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), yerleşke içinde geçici bir süreyle güvenlik tedbirlerinin artırıldığını açıkladı.

samanyoluhaber.com

Bu da ODTÜ’nün OHAL’i: Kütüphane ve amfiler kapatılabilecek

ODTÜ Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Türker Özkan imzasıyla personele gönderilen yazıda, okula girişlerde kimlik kontrolü ve üst araması yapılması, okul servislerinde kimlik kontrolü yapılması ve kullanım halleri dışındaki durumlarda amfilerin kilitlenmesi kararı alındığı bildirildi.

Yerleşkeye gelen ziyaretçilerin, başka okuldan akademisyen olsalar dahi kimlik göstermek ve misafir kartı almak koşuluyla okula alınacağı belirtilen yazıda, “İhtiyaç halinde ve güvenlik personelimizin gerekli gördüğü durumlarda, araçların girişine, bagajın ve araç altının ayna ile kontrolü yapıldıktan sonra izin verilecektir.  Seçkisiz ve rastlantısal olarak el dedektörleri ile yaya girişlerinde üst araması yapılacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Arama ve kimlik kontrolü, yerleşkeye giriş yapan araçlar için de geçerli olacak. Araçlardaki personel, öğrenci ve araç sürücülerinin kimliklerinin kontrol edileceği kaydedildi.

Kütüphane kapatılabilecek, etkinlik katılımcıları önceden okula bildirecek

Bölüm başkanlıkları tarafından mesai dışı çalışma izin listelerinin dönemsel olarak İç Hizmetler Müdürlüğü’ne gönderilmesi gerektiği belirtilen yazıda, kütüphane kullanım izinlerinin ihtiyaç halinde süreli olarak kısıtlanacağı bildirildi.

Öte yandan mesai dışı saatlerde ders yapılmayan amfi ve dersliklerin kilitlenmesi istenirken, yazıda, seminer, sempozyum, çalıştay, toplantı gibi faaliyetlerin en az üç iş günü önceden yazılı olarak genel sekreterliğe bildirilmesi ve yerleşke dışından gelecek katılımcı listesinin yazı ekinde gönderilmesi gerektiği belirtildi.

Bunların yanı sıra kültürel etkinliklerin mesai saatleri içinde yapılması ve katılımcı listesinin önceden bildirilmesi de istendi.
<< Önceki Haber Oldu olacak kapatın Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER