Okulun ürettiği deterjan kapış kapış

Samsun Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrenci ve öğretmenlerin ürettiği deterjanlar, hastanelerin ve askeri birliklerin tercihi oluyor. Okul, 2015 yılında 500 bin liralık deterjan satışı gerçekleştirdi.

Okulun ürettiği deterjan kapış kapış

Samsun'un Atakum İlçesi'nde bulunan ve 1977 yılında kurulan Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesindeki Kimya Teknolojisi Alanı öğrencileri ve öğretmenleri 1989 yılından bu yana ürettiği ve okulun ismini taşıyan deterjanlarla, kamu ve özel hastanelerin, vakıfların ve askeri birliklerin tercihi oluyor. Kimya Teknolojisi Alanı Laboratuvarı'nda 11 öğretmen ve 21 öğrenci tuzruhu, kireç sökücü, sıvı bulaşık deterjanı, yüzey temizleyici, köpük sabun, lavabo temizleyici, oda parfümü, çamaşır suyu, sıvı el sabunu, anti bakteriyel sıvı sabun, cam silici, çamaşır yumuşatıcısı, yağ çözücü ve kolonya üretiyor. Okulun 2015 yılında bu ürünlerden 500 bin liralık satış gerçekleştirdiği açıklandı.

SAĞLIK BAKANLIĞI ONAYIYLA ÜRETİM

Üretim ve satışlar ile ilgili açıklamalarda bulunan Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Saraç şunları söyledi: Okulumuz 1989 yılında üretime geçti. 2014 yılında üretimimiz Sağlık Bakanlığı ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın resmi onaylarıyla üretime devam etmektedir. Bu öğretim yılında 28 çeşit sıvı deterjan ve el sabunu üretimi yapılmaktadır. Kimya alanına ürettiğimiz malzemelerden Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı okullarımız, ilimizdeki sosyal yardımlaşma vakıfları, kamu hastaneleri, askeri birlikler yararlanıyor. Bölümümüzdeki laboratuvarda 11 öğretmenimiz görev almakta. Bunlara ek olarak da 21 öğrencimiz çalışmakta. 2015 yılında 500 bin lira dolayında ciromuz var. Buradan elde edilen kardan öğrenci ve öğretmenlerimize katkı sağlanıyor. Okulumuzdaki üretimden isteyen herkes faydalanabilir ve alabilir. İlgi ve talep çok olursa yerlerine kadar da ulaştırabiliyoruz.

DHA
<< Önceki Haber Okulun ürettiği deterjan kapış kapış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER