Okulların ilk günü veliler çocuklarından daha çok heyecanlıydı

Okulların ilk günü veliler çocuklarından daha çok heyecanlıydı

Samsun'da 46 bin 921'i taşımalı, 17 bin 447'si 1. sınıf olmak üzere toplam 246 bin 357 öğrenci eğitim görmeye başladı. Okulun ilk günü çocuklarını yalnız bırakmayan velilerin okul sıralarına onlarla birlikte oturması ilginç görüntüler oluşturdu.

Uzun bir tatilin ardından ülke genelinde 2015-2016 Eğitim Öğretim yılının başladı ve 18 milyon öğrenci için ders zili çaldı.14 Eylül'de açılması planlanan ancak araya bayram tatilinin girmesiyle yaklaşık 2 hafta daha fazla tatil yapan öğrenciler, okulun açıldığı ilk günde arkadaşları ile hasret giderdi. Geçmiş yıllarda okula alışmaları için bir hafta önce ders başı yapan birinci sınıflar da bu sene tatilin uzatılması sebebi ile diğer sınıflarla aynı gün derse başladı. Heyecanlı olan birinci sınıf öğrencileri ilk gün velileri ile birlikte sıralarda oturdu.

Yeni bir okula başlamanın heyecanı içerisinde olan Osman Gazi İmam Hatip Okulu 5. sınıf öğrencileri, okulda yeterli derslik bulunmadığı gerekçesiyle hemen yan tarafta bulunan İlkadım İlköğretim Okulu'nda ders başı yaptı. Ailelerin çocuklarından daha heyecanlı olduğu gözlendi. Okulun ilk günü beşinci sınıf öğrencileri 14 kitaptan oluşan ders kitaplarını poşetlerinden çıkartıp uzun uzun inceledi. CİHAN
<< Önceki Haber Okulların ilk günü veliler çocuklarından daha çok... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER