Okullara miting talimatı

30 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı ve Başbakan tarafından yapılacak mitinge katılımın yüksek olması için devreye İstanbul Valiliği girdi. Okullara talimat gönderen valilik, tüm öğrencilerin mitinge katılmasını istedi.

Okullara miting talimatı

7 Haziran seçimleri öncesi  toplu açılış vesilesiyle sık sık AK Parti mitinglerine iştirak eden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın tarafsızlığını koruyamadığı eleştirileri devam ederken ortaya çıkan bir belge,



durumun vahametini gözler önüne serdi. İstanbul Valiliği tarafından liselere gönderilen talimatta ildeki tüm lise öğrencilerinin 30 Mayıs Cumartesi günü Yenikapı miting alanında AK Parti tarafından yapılacak Fetih Şöleni’ne gönderilmesi istendi. Yazıda hangi okulun ne kadar öğrenci göndereceği bile yer aldı. Ayrıca okullara araç temin edilmesi gerektiği ve gerekli hazırlıkların bir an önce tamamlanması uyarısı yapıldı. 

ARAÇ DA AYARLANSIN!
Meydan’ın ulaştığı talimat yazılarından biri Kâğıthane ilçesine ait. Kâğıthane İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Kurt tarafından okullara gönderilen yazıda;İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen İstanbul’un Fethi’nin 562. Kutlama Programı kapsamında 30 Mayıs Cumartesi günü saat 17.30’da Yenikapı Miting alanında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın katılacağı ‘Fetih Şöleni’ programına katılmak üzere ekli listede isimleri geçen okullardan belirtilen sayıda öğretmen ve öğrenci görevlendirilerek, törene öğrenci gönderecek okulların araç temini için 28.05.2015 Perşembe günü saat 10.00’a kadar ekli listenin Excel ortamında format bozulmadan [email protected] adresine gönderilmesi…” ifadesi dikkat çekiyor.



BELGEDE İMZA  VE BAŞBAKAN YOK!
Talimat yazısında imza olmaması dikkat çekti. Bunun ileride seçim yasağını ihlal kapsamında açılacak herhangi bir soruşturmaya karşı bir önlem olduğu belirtiliyor. Ayrıca yazıda mitingde ev sahibi olarak bulunacak olan Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun adının yer almaması da manidar bulundu.

SADECE KAĞITHANE’DEN 6 BİN LİSELİ
Skandal talimat, 2 milyon ortaokul ve lise öğrencisinin bulunduğu İstanbul’da tüm ilçe Milli Eğitim müdürlükleri tarafından liselere gönderildi. Binlerce ortaokul ve lise öğrencisinin mitinge gönderilmesi emri verildi. Belgeye göre, sadece Kâğıthane ilçesinde 16 okuldan 6 bin lise öğrencisi mitinge çağrılıyor. Bu okullar arasında Anadolu lisesi, imam hatip, meslek lisesi ve çok programlı liseler de var. Aynı ilçeden ne kadar ortaokul öğrencisinin çağrıldığı ise bilinmiyor.



VELİLERE FETİH OYUNU!
Miting 30 Mayıs Cumartesi yapılacak. Bu sebeple resmi çalışma gününün dışında kalıyor. Öğrencilerin mitinge katılması yasal olarak zorunlu değil. Ancak valilik buna da formül bulmuş. Katılımın düşük olmasından endişe eden İstanbul Valiliği, sadece okullara değil velilere de yazı göndermiş. Okullar tarafından velilere gönderilen ‘Veli İzin Belgesi’nde programın 15.30’da olduğu ve İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlendiği yazıyor. Halbuki okullara gönderilen yazıda programın valilik ve belediye tarafından düzenlendiği, Cumhurbaşkanı ve Başbakanın da katıldığı ve saati 17.30 olarak dikkat çekiyor. Veli izin belgesindeki bu yalanın AKP’ye oy vermeyen velileri ikna etmek için yapılan bir oyun olduğu anlaşılıyor.

OKULLARIN ÖNÜNDEN SERVİS KALKACAK
Velilere gönderilen yazıda öğrenciler için okulların önünden servis aracı kaldırılacağı duyuruldu. İsmini vermek istemeyen bir veli “Öğretmenler öğrencilere ‘programa gelmeniz mecburi’ demiş. Okul yönetimine sorduk doğruladılar. Göndermek istemiyorum. Ancak notlarını düşürürler diye endişe ediyorum” dedi.

<< Önceki Haber Okullara miting talimatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER