Okullar bayram sonrası mı açılacak?

Turizm Bakanı Ömer Çelik: "Turizm camiasından bize iletilen okulların Kurban Bayramı sonrası açılması talebini Milli Eğitim Bakanı ile görüştük. Çalışma yapıyorlar." dedi.

Okullar bayram sonrası mı açılacak?

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, turizmcilerin "okullar bayram sonrası açılsın" talebini değerlendirdi.   

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, okulların Kurban Bayramı sonrası açılması talebini, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile görüştüklerini ve kendilerinin yapılan çalışma sonrası konuyu Başbakan Davutoğlu'na sunacaklarını açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Twitter hesabından yaptı açıklama şöyle; "Turizm camiasından bize iletilen, okulların Kurban Bayramı sonrası açılması talebini, Milli Eğitim Bakanımızla görüştük. Kendileri bir çalışma yapıyorlar. Daha sonra konuyu Başbakanımıza sunacağız."

Turizmciler istemişti

Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Abdül Batur, turizmde yaz sezonunun uzatılması amacıyla okulların Kurban Bayramı'ndan sonra açılmasını istediklerini bildirmişti.  
Batur, yaptığı yazılı açıklamada, birlik encümen üyesi belediye başkanlarıyla okulların 14 Eylül'de açılmasını değerlendirdiklerini belirtti.

Sınavlar nedeniyle haziranın turizm açısından yeterince değerlendirilemediğini kaydeden Batur, şu ifadeleri kullandı:

"Okullar, Kurban Bayramı tatilinin hemen ardından açılabilir. Ramazan ayının yaz dönemine gelmesi ve turizmi etkileyen diğer olumsuz koşullar nedeniyle sıkıntı yaşayan sektör ve sahil kentlerimiz, bu kararın alınmasını bekliyor. Kısa süren sezonun bu düzenlemeyle biraz daha uzatılmasıyla, temmuz ve ağustos gibi 2 aya sıkışan turizmin biraz daha geniş zamana yayılması, beklentileri bir nebze olsun karşılayacaktır."

Batur, acil olarak hükümet ve ilgili bakanlıklardan bu yönde karar alınmasını beklediklerini bildirdi.
<< Önceki Haber Okullar bayram sonrası mı açılacak? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER