Okul ve dershanelerde meyveli süt ve ayran satılması eksiklik olarak belirtilmiş


Eskişehir'de Özel Samanyolu Okulları ile FEM'e bağlı dershanelere polis nezaretinde 8 ayrı kurum tarafından yapılan baskın gibi denetimlerde ancak komedi filmlerinde yer alabilecek cinsten eksikliklerin tespit edildiği ortaya çıktı. 33 yıldır başarılarıyla herkesin taktirini kazanan il genelindeki okul ve dershanelerde, çöp kovasının yuvarlak olmaması, sıvı el sabunun bulunduğu ama kağıt havlunun bulunmadığı, çalışanların el kesiklerinde mavi renkli yara bandı kullanmadığı, tartı ve boy ölçü aleti olmaması kusur ve eksik olarak gösterilmesi dikkat çekti. Eksikler arasında gösterilen maddelerden birini de kurumlarda öğrencilere meyveli süt ve ayran satışı yapıldığının belirtilmesi.

Her iki kurumun avukatı Selamet Şen, 30/31 Temmuz 2015 günü Eskişehir'de polis nezaretinde üç ayrı otobüsle 8 ayrı devlet kurumuyla denetim adı altında FEM Dershaneleri ve Samanyolu Okulları'nın basıldığını hatırlattı. Türkiye'nin yangın yerine döndüğü, anaların, eşlerin, çocukların, kardeşlerin ciğerinin yandığı bugünlerde 30 yıllık eğitim kurumlarının böyle yangından mal kaçırır gibi basılmasına hala anlam veremediklerini anlatan avukat Şen, "Bugünlerde ben bunları yazmaktan, söylemekten utanıyorum. İnşallah zulüm edenler de utanır ve kendilerine gelirler." dedi.

Yapılan baskın ve denetimlere ilişkin Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü'ne sorduklarında, kurumların eksikliklerine ilişkin gelen cevabi yazıyla adeta şoke olduklarını anlatan avukat Şen, ilgili yazıdaki belirtilen eksikleri şöyle sıraladı: "Çöp kovasının yuvarlak ve çelikten olmadığı, ayak basma yerinin bulunmadığı. Kurumlarda sıvı el sabunu var ama kağıt havlunun olmadığı. Çalışanlar el kesiklerinde mavi renkli yara bandı kullanmıyor. Tartı ve boy ölçme aleti yok. Öğrencilerin boy/kilo ölçümleri rutin aralıklarla yapılmıyor."

Eksiklikler arasında tabela boyu ve MEB logosunun olmasının adeta yapılanların komedi olduğunu gösterdiğini anlatan avukat Şen, "Kurum tabelasının kenarı 90 santimden azmış. Bu tabelada MEB logosu sol tarafta değilmiş. Kurumun, dershane dahil uygun bir köşesine kuruma hizmeti geçmiş kişi, kuruluşların, mezun olan ünlülerin ve kurum yöneticilerinin fotoları ve yaptıkları hizmetleri anlatan tablo yokmuş. Bina içi yönlendirme tabelelarında yazının meşale alevine blok olarak yazılmamış. Kurumda meyveli süt ve ayran satışı yapılıyor. Paket halinde Crizpi marka cips satışı yapılıyormuş. Kurum tabelasının kısa kenarı 90 santimden de kısa imiş." şeklinde aktardı.

Öğrencilerin beslenme çantası getirmemesinin bile raporda bir kusur olarak gösterildiğini belirten avukat Şen, "Bu çanta olayından sonra ben koptum. Bıçaklık sisteminin bulunmadığı, bıçakların saplarının tahta olduğu eksiklik olarak gösterilmiş." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Okul ve dershanelerde meyveli süt ve ayran satılması... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER