Okul müdürlerine 'göreve iade' vermeyen vali için suç duyurusu

Okul müdürlerine 'göreve iade' vermeyen vali için suç duyurusu

Türk Eğitim Sen Elazığ Şubesi, Elazığ il yöneticileri hakkında, görevden alınan okul müdürleri ve müdür yardımcılarının görevlerine dönmeleri konusunda görevlerini kötüye kullandıkları gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Türk Eğitim Sen Elazığ Şube Başkanı Talat Efe, yönetim kurulu üyeleri, Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Milletvekili Yavuz Temizer, MHP İl Başkanı Abdulvahap Erdem, MHP belediye Meclis üyesi eski belediye başkanı Behçet Susmaz, görevden alınan okul müdürü ve müdür yardımcılarıyla birlikte savcılığa il yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Görevden alınan okul müdürlerinin mağduriyetlerinin giderilmesi için yargıya başvurduklarını ve esastan davaları kazandıklarını belirten Efe yaptığı açıklamada, "Türk Eğitim-Sen Elazığ Şubesi olarak Milli Eğitim Bakanlığı ve Milli Eğitim Müdürlükleri'nde yapılan ahlaksızlığa sessiz ve duyarsız kalmadık. Görevden alınan okul müdürlerinin mağduriyetlerinin giderilmesi için yargıya başvurduk ve esastan davaları kazandık. Yargı sonuçları, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tebliğ edildi. Yapılan ikinci değerlendirmede, yargıyı tanımayan zihniyet, yargı kararını aksine vicdansızca bir kısmının değerlendirme puanını daha da düşürerek arkadaşlarımızın mağduriyetlerinin devamı yönünde karar verdi. Şube olarak tekrar yargıya başvurularımızı yaptık. Ramazan ayı içinde de komisyon üyeleri için savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Komisyon üyeleri hakkında, ayrıca valiliğe dilekçe vererek idari yönden soruşturma başlattık." dedi.

İl yöneticilerinin Danıştay tarafından verilen kararları görmezden geldiğini belirten Efe, "Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu kararından sonra il yöneticileri bu kararları görmezden gelerek okul müdürlerimizi ve müdür yardımcılarını görevlerine iade etmemiştir. Mağduriyetlerin giderilmesi yönünde hiçbir olumlu çalışmaları olmamıştır. Vicdansız uygulamalarına fütursuzca devam etmişlerdir. Elazığ Türk Eğitim Sendikası Yönetim Kurulu ve haksız, adaletsiz ve vicdansızca görevden alınan okul Müdür ve Müdür yardımcıları ile birlikte, il yöneticileri hakkında görevlerini kötüye kullandıkları için Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduk." açıklamasında bulundu.
Okul-mudurlerine-goreve-iade-vermeyen-vali-icin-suc-duyurusu-1855019.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Okul müdürlerine 'göreve iade' vermeyen vali için suç... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER