Okul kursu uygulamasında skandal!

Dershanelere alternatif olarak açılan okul kurslarındaki öğrenciler dershanelere kaçıyor.

Okul kursu uygulamasında skandal!

Sıkıyönetim ilan eden bakanlık, “Önlem alın” diye okulları uyardı. Meydan Gazetesi'nden Burak Kılıç'ın haberine göre, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), kapanması için seferberlik ilan ettiği Dershanelerle başı dertte. Bakanlık, dershanelere alternatif olarak açılan okul kurslarında yaşanan başarısızlıktan sonra birçok öğrencinin yeniden dershanelere yönelmesi üzerine okullarda sıkıyönetim ilan etti.

GEREKLİ TEDBİRLERİ ALIN

Okullara bir yazı göndererek uyaran MEB, öğrencilerin okul dışındaki kurslara kayıt olmaması için önlem alınmasını istedi. ‘Önemli' notuyla gönderilen yazıda bakanlığa yapılan bir şikâyet dilekçesine dikkat çekiliyor. Yazıda, “Bazı öğretmenlerin kapı kapı gezerek devlet okullarını kötüledikleri, velilere ‘çocuklarınızı devlet okullarında açılan kurslara göndermeyin, size burs verelim çünkü devlet okulları başarılı olsaydı dershaneler bu kadar çoğalır mıydı' diyerek kendi reklamlarını yaptıkları bildirilmektedir. Bu nedenle yukarıdaki iddialarla ilgili gerekli tedbirlerin müdürlüğünüzce alınması ve herhangi bir aksaklığa mahal verilmemesi…” ifadelerine yer veriliyor.

ŞİKÂYETLER BİTMİYOR

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) dershanelere alternatif gösterdiği ve veliye ek yük getirmeyeceğini açıkladığı okul kurslarında sorunlar bitmiyor. Kurslar için velilerden para toplandığının ortaya çıkması üzerine bakanlık 15 Ekim tarihli genelgeyle bunun yasak olduğunu belirtti. Ancak öğrencilerden 500-3000 TL arasında para toplayan kurslar eğitim kalitesi olarak dershaneleri aratıyor. Eğitim sendikaları ise birçok okulda takviye kursların rant kapısı haline geldiği yönünde şikâyetler aldıklarını belirtiyor.

OKULUN HUZURUNU BOZAR

Aktif Eğitim Sen Başkanı Osman Bahçe: Okul kurslarında yaşananlar okullardaki çalışma barışını bozar. Böyle bir şey ‘iyi' ve ‘kötü' öğretmen kavramını ortaya çıkarır, bu durum ise okullarımız için bir felaket olur. Dershaneler, bazı kişi ve kurumların hırsı, kini ve öfkesi sebebiyle darbe aldı. Bakanlık ise bu açığı kapatmak için yeni hatalar yapıyor.


<< Önceki Haber Okul kursu uygulamasında skandal! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER