OHAL rejimi, kendi kadrolaşmasını biçiyor

OHAL ilan edildikten sonra cadı avının uğradığı ilk kurumlardan biri olan AYM'de tasfiye edilen bir üyenin AKP'nin yargıdaki kadrolaşmasının bir uzantısı olduğu ortaya çıktı!

samanyoluhaber.com

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin Twitter hesabından paylaştığı 2010 tarihli bir üçlü kararname ile ortaya çıkan kadrolaşma, alelacele başlatılan OHAL ile kıyıma uğramış.

Önce gözaltına alınıp tutuklanan ardından da Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu'nca 4 Ağustos 2016'da Anayasa Mahkemesi'nden ihraç edilen Alparslan Altan'ın AYM üyesi olarak seçilebilmesi için 3 günlüğüne müsteşar yardımcısı yapıldığı ortaya çıktı.

Yargıda kadrolaşma çalışmalarını yıllardır sürdüren AKP, 25 Şubat 2010 tarihinde dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve dönemin cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün üçlü kararnamesi ile Dr. Alparslan Altan'ı müsteşar yardımcılığına atamıştı. Hülle yoluyla AYM üyesi olmasının yolu açılan Altan, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından önce gözaltına alıp tutuklandı, ardından da AYM Genel Kurulu tarafından üyelikten ihraç edildi.

Dr. Alparslan Altan, ihraç edilmeden önce AYM Başkanvekili olarak bir çok oturuma başkanlık ediyordu...

CHP'li Muharrem İnce'nin Twitter paylaşımı ile anlaşıldığı kadarıyla "Hizmet Hareketi" ile bağlantılı olmakla itham edilen Alparslan Altan'ın aslında AKP'nin yüksek yargıda kadrolaşma çalışması ile o makama geldiği anlaşılmış oldu.





<< Önceki Haber OHAL rejimi, kendi kadrolaşmasını biçiyor Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER