OHAL kararnamelerine Perinçek bile tepki gösterdi

Son dört yıldır AKP ve Erdoğan'a desteği ile gündeme gelen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, OHAL kararnameleri ile ordunun yapısının değiştirilmesine tepki gösterdi

OHAL kararnamelerine Perinçek bile tepki gösterdi

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) yapısında köklü değişikliklere yol açan olağanüstü hâl uygulamasının üçüncü kanun hükmünde kararnamesiyle (KHK) ilgili olarak, “Türk ordusuna düşmanlık yapan, Türk ordusunu savaşamaz hale getirmeye yönelik bu kararnameleri çıkaran iktidar, Türkiye'yi yönetemez. Ordu düşmanı bir iktidar Türkiye'yi yönetemez. Ordu düşmanları oy da alamaz. Bu ordu düşmanlığı, AKP iktidarının sonunu getirecektir" dedi. 


Anayasaya aykırı

“Savaşı kim yönetecek? Milli Savunma Bakanı mı yönetecek? Bunu ancak düşman yapar. Askeri okulları kapatıyorsunuz. O askeri okullardaki halk çocuklarıdır. Halkına bağlı, Cumhuriyeti'ne bağlı Türk subayı yetişiyor orada. Kapattığınızda, Türk subayını hedef alıyorsunuz. Polis, jandarmanın görevini yapamaz. Bu halkın askere saygısı var ve o saygı iç güvenlik açısından en büyük değer. Hastanesi olmayan ordu nerede var? Savaşan ordu, yaralanan, şehit olan ordudur. Hastanesi olmayan ordu savaşamaz. Türk ordusunun savaşmaması için yapılan bir uygulamadır. İçeride de bu darbeden sonra neler bekleniyor? ABD IŞİD'i üzerimize sürecek. PKK şimdi tekrar inlerinden çıktı, Türk ordusuna karşı çeşitli uygulamalara girdi. MİT ve Genelkurmay Başkanlığı'nın, Cumhurbaşkanlığı'na bağlanması da Anayasaya aykırı bir durum. MİT'i ve Genelkurmay Başkanlığı'nı Cumhurbaşkanlığı'na bağladığınız zaman Anayasa sistemini bozarsınız. Meclis'in denetimini ortadan kaldırırsınız. Hükümeti denetleme yetkisini ortadan kaldırıyorsunuz. Yani Meclis'e darbe indiriyorsunuz. Bu henüz gerçekleşmedi. Henüz bir plan, ancak bu Anayasaya aykırı" 

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'a çağrı

“Sizin Anayasal görevinizdir ordunun savaş yeteneğini yüksek tutmak. Buna bağlı olarak milletinize karşı Cumhuriyete, Mehmetçiğe karşı sorumluluklarınız var. Kararname uygulanmasına karşı Genelkurmay Başkanlığı'nı, Anayasal görevini yerine getirmeye davet ediyorum. Ordunun yapısını bozan, PKK'ya sevinç veren bu kararnameden vazgeçmeleri için AK Parti tabanı da harekete geçmeli. Ordu düşmanlığının altından kalırsınız. Ordu düşmanlığı millet düşmanlığıdır. Biz geleceğe güveniyoruz. Hiç kimse korkmasın. Bu yapılanlar AKP'nin kendi sonunu hazırladığını göstermektedir"
<< Önceki Haber OHAL kararnamelerine Perinçek bile tepki gösterdi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER