Öğrencilerin 'Çanakkale Şehitleri' sergisi duygulandırdı

Öğrencilerin 'Çanakkale Şehitleri' sergisi duygulandırdı

IĞDIR (CİHAN)- Iğdır Özel İbrahim Avcı İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri, 'Çanakkale Şehitleri' konulu sergi açtı.

Serginin açılışını gerçekleştiren Iğdır Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Kamber Güzelkaya, şehit yakınları, öğretmen ve öğrencilerin açtığı serginin anlamlı olduğunu belirterek, bu tür çalışmalar sayesinde insanlarda tarih bilincinin uyandığını söyledi. Açılan serginin kendisini çok etkilediğini aktaran Güzelkaya, "Milletimizi birbirine bağlayan değerlerin başında, tarih defterine altın harflerle yazılan kahramanlıklar gelir. Çanakkale'de en zor şartlarda kahramanca çarpışarak vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi anmak için bu etkinliği düzenleyen herkese teşekkür ederim." dedi.

Okul müdürü Medeni Altan ise öğretmen ve öğrencilerin önemli bir sergi açtığına dikkat çekerek, şunları kaydetti: "Biz öğrencilerimize tarihimizi anlatmak için, böyle bir sergi düzenledik. Çanakkale Savaşı'nda nelerin yaşandığını temsilen bir ortam hazırladık. Öğrencilerimiz bize bu konuda sorular sormaya başladılar. Savaş esnasında nelerin yaşandığını, askerlerimizin kimlerle savaştığı konusunda bilgi almaya başladılar. Biz de bu serginin öğrencilere önemli katkılar sağlayacağını düşünerek, sergimizi düzenledik."

Sergi açılışına katılan davetlilere, üzüm hoşafı ve peksiment ikram edildi. Serginin 10 gün açık kalacağı bildirildi. CİHAN
<< Önceki Haber Öğrencilerin 'Çanakkale Şehitleri' sergisi duygulandırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER