Öğrenciler, Tıp Bayramı'nda önlük giydi


Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi, 14 Mart Tıp Bayramı'nı doktor adaylarının katıldığı önlük giyme töreniyle kutladı. Fakülte Dekanı Prof. Dr. Levent Kart, gelişen teknolojiyle Türkiye'de modern eğitim imkanlarının arttığına dikkat çekti. Kart, Türkiye'nin tıp alanında teknolojiye her geçen gün daha hâkim olduğunu belirterek, "Tıbbi bilimleri modern yöntemlerle öğretip uygulama olanağı sağlıyoruz ve bu durum dünyada fark edilir bir öneme sahip. Dünyaya bilim üretip ihraç eden konumundayız ve bunun için yeni nesil öğrencilerimizi çok donanımlı yetiştirmeye önem veriyoruz." dedi.

Üniversitenin Farabi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe çok sayıda akademik personel, öğrenciler ve aileleri katıldı. Programda konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Kart, önce Ankara'daki terör saldırısını kınadı. Ardından hekimlerin çalışma şartlarının zorluğuna dikkati çekerek, "Sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet olayları hekimlerimiz için zaten zor olan koşulları daha da zorlaştırıyor. Hekimlerimiz zor şartlar altında görevlerini yapmaya çalışıyorlar." şeklinde konuştu. Tıp alanındaki ihtiyacın üniversite hastaneleri tarafından karşılandığını belirten Kart, akademisyen doktorların geleceğe umutla bakan öğrenciler yetiştirdiğini söyledi.

Törene katılan Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhit Mert de konuşmasına terörü lanetleyerek başladı. Hekimliğin meslekler arasında çok müstesna bir yeri olduğunu vurgulayan Mert, "Hekimler Allah'ın yeryüzündeki şifa dağıtıcıları. Bu görev ve misyonla etik değerlerden asla ayrılmadan görevlerini yapmaya çalışan doktorlarımızı canı gönülden kutluyorum." diye konuştu. Fatih Üniversitesi'nin kurucu vakfının Türkiye Sağlık ve Tedavi Vakfı olduğunun altını çizen Prof. Dr. Mert, "Fatih Üniversitesi'nin kurucu vakfının bir sağlık ve tedavi vakfı olması sebebiyle de ayrı bir öneme sahip." dedi.

Tıp fakültesi öğrencilerinin hazırladığı ve doktorların yaşadıkları trajikomik durumların anlatıldığı skeçler davetlilerden büyük alkış aldı. Program, müzik dinletisi ve doktor adaylarının beyaz önlük giyme töreniyle son buldu.
CİHAN
<< Önceki Haber Öğrenciler, Tıp Bayramı'nda önlük giydi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER