'Öğrenci Davranışları ve Akademik Başarı' semineri


Kahta Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçedeki mevcut ortaöğretim okullarının 11 ve 12. sınıf öğrencilerine 'Öğrenci Davranışları ve Akademik Başarı' konulu seminer verildi.

İlçe merkezinde bulunan bütün liselerde ayrı ayrı yapılan seminerlerde gençliğin davranışsal ve akademik başarısı önündeki sorunlar, sorunların giderilmesi için yapılması gerekenler, öğrencilerin görüş ve önerileri de alınarak değerlendirildi.

Seminerlerde, öğrenci davranışlarında görülen sorunların en büyük etkenlerinin, aile ve çevreden edinilen istenmeyen davranışlar olduğu ancak bu davranışların kişisel çaba ve akademik desteklerle aşılabileceği belirtilirken, ailelerin çocukların kişilikleri üzerindeki etkileri üzerine gösterilen kısa filmler ile doğru ve yanlış davranışların nasıl kazanıldığı gençlere görsel olarak gösterildi.

İlçedeki liselerin, LYS ve YGS sınavlarında gösterdikleri akademik başarılar öğrencilere sunulduğu seminerlerde, başarının daha da arttırılması için yapılması gerekenler öğrencilerle paylaşılarak öğrencilerin bu konudaki istek ve görüşleri alındı.

Öğrencilerin başarıları önündeki en büyük engellerin kendileri olduğunun ifade edildiği seminerlerde, öncelikle başarmak için istekli olunması gerektiği ve bunun içinde kararlı olmalarının önemine değinildi. Öğrencilerin, başarıyı elde etmeleri için her türlü beceri ve potansiyele sahip oldukları, yapılması gerekenin yalnızca bu potansiyelin harekete geçirilmesi için bir iradenin ortaya konulması olduğu ifade edildi. CİHAN
<< Önceki Haber 'Öğrenci Davranışları ve Akademik Başarı' semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER