Odunpazarı Belediye Başkanı Kurt: CHP'nin örgüt yapısında nitelikli değişim şart


Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, "CHP'nin örgüt yapısında nitelikli değişim şart. Bunu sadece Parti Meclisi'nin belli isimlerini değiştirerek gerçekleştirme ihtimalimiz yok. Partinin tüzüğü dahil pek çok şeyin yeniden elden geçirilmesi gerekiyor ki o değişim tabana yansısın." dedi.

CHP'nin 35. Olağan Kurultayı için Ankara'da bulunan Odunpazarı Belediye Başkanı Kurt, gazetecilere kurultay süreci ve CHP'nin durumunu değerlendirdi. Belediye Başkanı Kazım Kurt, kurultayın aslında barış temasının daha geniş işlenmesi gereken kurultay olduğunu düşündüğünü belirterek, ilk gün rutin beklenenler olduğunu ama bugün esas partinin yönetim karar organları, en yetkili organlarının seçileceğini hatırlattı. Kurt, "Umarım iyi bir sonuç çıkar. " temennisini aktardı.

"YÜZDE 40-45'LERİ KONUŞMAMIZ GEREKİRKEN YÜZDE 25'TEN AŞAĞI DÜŞMEMEYİ ÖNEMLİ BİR BAŞARI SAYIYORUZ"

"Ben gerçekten CHP'nin değişimi yaşamasını bekliyorum, istiyorum" şeklinde sözlerini sürdüren Başkan Kurt, şunları ifade etti: "Çünkü şimdiye kadar izlediğimiz politikalarla parti yüzde 16-17'lerden yüzde 25'lere geldi ve orada kaldı. Aslında artık bu 25'i hiçbir CHP'li içine sindiremiyor. Biz yüzde 40-45'leri konuşmamız gerekirken yüzde 25'ten aşağı düşmemeyi önemli bir başarı sayıyoruz. Bunun doğru olmadığını düşünüyorum, bütün CHP'liler de öyle düşünüyor. Partinin örgüt yapısında nitelikli değişim şart. Bunu sadece PM'nin belli isimlerini değiştirerek gerçekleştirme ihtimalimiz yok. Partinin tüzüğü dahil pek çok şeyin yeniden elden geçirilmesi gerekiyor ki o değişim tabana yansısın."

"MUHTEMELEN CİDDİ TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ LAZIM"

Belediye Başkanı Kazım Kurt, tüzük değişikliğinin şart olduğunu kaydederek, sözlerini şöyle tamamladı: "Bizim şimdiye kadar gördüğüm şudur; genel başkan çalışkan ama 1 milyon 200 bin üyesi olan partide bir kişinin çalışkan olması yetmiyor. Bütün üyelerin çalışacağı bir mekanizmayı yaratmamız lazım. Bu tüzükle bu olmadı. Dün yapılan değişiklerle bu olmaz. Muhtemelen ciddi tüzük değişikliği lazım ama bunu da samimi bir biçimde hayata geçirecek yönetim lazım." CİHAN
<< Önceki Haber Odunpazarı Belediye Başkanı Kurt: CHP'nin örgüt yapısında... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER