"Obama bile yapamaz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın görüşmesi sona erdi.

Joe Biden Ankara'da



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın görüşmesi sona erdi. 

Erdoğan ABD'nin Fethullah Gülen Hocaefendi'nin gözaltına alınmasını istedi, Biden ise Başbakan Yıldırım'la yaptığı görüşme sonrası yaptığı açıklamayı hatırlattı ve hukuk vurgusu yaptı. 

 İŞTE BİDEN'IN AÇIKLAMALARINDAN SATIRBAŞLARI:

15 Temmuz gecesi helikopterler Cumhurbaşkanının otelini bombaladıkları zaman, 15 dakika daha orada kalmış olsaydınız o manzarayı canlandırmak çok zordu. 15 Temmuz gecesi halk demokrasi uğruna yapılabilecek en büyük fedakarlığı yaptı. Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı bu darbe girişimnine gerektiği gibi tepki veremediğimiz için bizzat geldim.

ABD müttefikimiz Türkiye ile birlikte durmakta ve Türk halkının yanında durmaktadır. Bu darbe girişimi Türk halkına yapılmış bir saldırıydı.

ABD sorumluların cezalandırılması için elinden gelen çabayı gösterecek. Gülen için iade talebi konusunda hukukçular çalışıyor. Daha önce hiçbir davada bu kadar çalışıldığını duymadım. Gülen'in korunması konusunda ABD'nin hiçbir sebebimiz yok.

Daha önce de söylediğim gibi Türkiye'nin ABD'den daha iyi dostu yoktur.

Benim ülkem güçlü bir ülkedir. Obama onun başkanıdır. Buna rağmen başkanımızın bir suçluyu iade etmesi için hiçbir yetkisi yoktur. Bunu sadece mahkeme yapabilir. Başkan bunu kendisi yapmak isterse güçlere aykırı hareket ettiği için görevden alınır. Gülen'i korumak niyetimiz yoktur. Hatırladığınız gibi Gülen, Bush hükümetinden ülkede oturma izni istediğinde kabul edilmedi. Mahkeme Devlet Başkanı'nın kararını kabul etmedi. Bağımsız mahkemeler değerlendirecek. Bu biraz zaman alıyor. Ancak Türk hükümeti ile çalışarak hızlandırmaya çalışacağız

İşbirliğimizi arttırmak için yeni adımlar atacağız.

Obama, size telefon eden isimlerden biridir. Özür diliyorum. Keşke daha önce buraya gelebilseydim. Sizin halkınıza hayranlık duyuyoruz.


<< Önceki Haber "Obama bile yapamaz" Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER