O vakfın şu an ki başkanı AKP'li bir milletvekili, ona niye sormuyorsunuz?

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden Hizmet Hareketi'ne yönelik açılan ana davada Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca kendisinin kurduğu ve kurdurduğu iddia edilen bir vakfın 2014'teki başkanlığını halen AKP milletvekili olan bir ismin yaptığını da açıklayıp, “Bana sorulanların ona da sorulması gerekmiyor mu?” dedi.

SHABER3.COM

O vakfın şu an ki başkanı AKP'li bir milletvekili, ona niye sormuyorsunuz?

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden davada jandarmanın tutuklu isimlere yönelik düşmanca tavrı devam ediyor. 

Sanıkların yerini almasından sonra avukatları müvekkilleriyle konuşmak veya belge vermek istediğinde jandarmalar engel oldu. Mahkeme heyeti de henüz yerini almadığı için avukatlar belge verip, veremeyeceklerini mahkeme katibine sordu. Katibin, “verebililer” demesinin ardından avukatlar müvekilleriyle belge alış verişinde bulundu.

Söz alan Hidayet Karaca'nın Avukatı Ahmet Serdar Güneş şunları söyledi:

“Duruşmaya ara verildiğinde siz buradayken problem yok, ama siz çıkar çıkmaz jandarmalar kin ve nefretle müvekillerimizle konuşmamızı engelliyor. Hatta bir jandarma müvekillimin üzerine yürüdü. Şu anda yargılanıyorlar, karar verilmiş değil, hepsi masum, ama sanki jandarma yargılamış, vatan haini, azılı katil gibi bir tavır sergiliyor. Bunun ilgililerle konuşulmasını talep ediyorum.”   

Hidayet Karaca da savunmasına başlamadan önce, mahkemenin “tek kalmasın” yazısına rağmen kendisinin Sincan Cezaevi'nde hücreye konulduğunu aktardı.

Savunmasına hakkında MASAK raporlarında yer alan suçlamaları cevaplandıran Karaca,  Güvenilir Gıda Vakfı'nın kurucuları, geçici ve sonraki yönetim kurulu üyelerinin adlarını saydı. Kurucular arasında Hayrettin Karaman, İsrafil Kışla, YÖK Başkanı Yekta Saraç'ın kardeşi Mehmet Fatih Saraç, Murat Ülker, Tayyar Altıkulaç gibi isimlerin yer aldığını belirten Karaca,  şöyle devam etti:

“Tahşiye davasında biz Redmatik diyoruz. Çünkü tüm taleplerimiz reddediliyor. Bari siz bu isimlere bu vakfı benim kurdurup, kurdurmadığımı sorun. MASAK raporu 2016'da hazırlanmış. Ben 2014'te bu raporlarla tutuklandım. Yani tutuklandığımda bu raporlar yok. 2012-2013'te bu vakfın başkanı  ANAP eski milletvekili Beyhan Aslan. 2014'te ise halen milletvekili mi bilmiyorum, ama AKP Milletvekili İsrafil Kışla (Not : Kışla halen AKP Artvin milletvekili), ona da sorulması gerekmez mi? Ben haberlerle yargılanıyorum ve bu MASAK raporunu hazırlayanlar hakkında suç duyurusunda bulunuyorum.”



<< Önceki Haber O vakfın şu an ki başkanı AKP'li bir milletvekili, ona... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER